Συνεδρίασε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Άρτας (ΕΚΑ) την Δευτέρα 12/4/2021, με θέμα συζήτησης, την απεργία της Πρωτομαγιάς, και έλεγχο για το προχώρημα της δουλειάς με την εθελοντική αιμοδοσία στις 24 Απρίλη, και τις κατευθύνσεις για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Καλοκαιριού.

Για φέτος την πρωτομαγιά, 135 χρόνια μετά, όλα δείχνουν, ότι η κατάσταση της εργατικής τάξης σήμερα θα είναι χειρότερη και από αυτήν των εργατών του Σικάγου. Κυριολεκτικά η εργατική τάξη, είναι αντιμέτωπη με τα κάτεργα που προετοιμάζουν οι ανατροπές του αιώνα. Η νομιμοποίηση της κατάργησης του οχτάωρου, η ποινικοποίηση της κάθε διεκδίκησης, γιατί θα θεωρείται ψυχολογική βία σε βάρος της επιχείρησης, η δουλειά με τις ώρες και τις αμοιβές που βολεύει τον εργοδότη, ο συνδυασμός με το τίμημα της πανδημίας, μας γυρνάνε 200 χρόνια πίσω, στα χρόνια της χολέρας.

Εκ των πραγμάτων, στον πόλεμο που εξελίσσεται από τους πλουτοκράτες και τις κυβερνήσεις, η εργατική τάξη, δεν πρόκειται να πεί σφάξε με αγά μ’ να αγιάσω. Το ΕΚΑ, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που συσπειρώνεται με το ΠΑΜΕ, νιώθουμε μεγάλη περηφάνια αλλά και ευθύνη γιατί η περσινή πρωτομαγιά καταγράφτηκε ήδη στο βιβλίο των μεγάλων ταξικών αγώνων του λαού μας. Ήταν μια μεγάλη παρακαταθήκη αφού η οργανωμένη απειθαρχία των συνδικάτων όχι μόνο ακύρωσε την προσπάθεια καταστολή της κινητοποίησης αλλά κύρια έδωσε στα καλυμμένα στόματα τη δυνατότητα να φωνάξουν δυνατά, να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν. Έδωσε πνοή και κατεύθυνση ώστε να σπάσει η μοιρολατρία και η αποδοχή της κυβερνητικής προπαγάνδας περί “ατομικής ευθύνης” και να οργανωθούν νέοι αγώνες σε κλάδους, επιχειρήσεις και γειτονιές.

Με το σύνθημα “οι νεκροί μας – τα κέρδη τους, βαδίζουμε το δρόμο της ανατροπής”,οργανώνουμε την Πρωτομαγιά του 2021. Ειδικά στην Άρτα δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού τον προηγούμενο χρόνο θρηνούμε 3 νεκρούς συναδέλφους μας εν ώρα εργασίας. Έτσι η Πρωτομαγιά, με όλο το ιστορικό φορτίο που διαθέτει σαν μέρα επιθεώρησης της δράσης των συνδικάτων, αποκτά σε αυτές τις συνθήκες ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Για όλους αυτούς τους λόγους παίρνουμε την υπόθεση της προετοιμασίας της απεργίας στα χέρια μας. Δεν είναι υπόθεση καμίας κυβέρνησης και κανενός νόμου.

Για την προετοιμασία αυτής της μάχης, το Εργατικό Κέντρο αποφάσισε να κηρύξει απεργία, με πρόσανατολισμό, για την Πέμπτη 6 Μάη και συγκαλεί σύσκεψη εργαζομένων το Σάββατο 17 Απρίλη στις 7.οο μ.μ. στο Εργατικό κέντρο. Ιδιαίτερα φέτος, οι δραστηριότητες θα αγκαλιάσουν κάθε κλάδο και χώρο εργαζομένων, κάθε γειτονιά της πόλης μας, κάθε χωριό. Το κάθε σωματείο προετοιμάζει τις δικές του παρεμβάσεις, που πρέπει να αγκαλιάσουν το σύνολο των εργαζομένων και ήδη ξεκίνησαν με ανοιχτές συνεδριάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

Το Εργατικό κέντρο Άρτας, απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης, σε αγρότες, επαγγελματίες εμπόρους φοιτητές και ιδιαίτερα την νεολαία. Είναι το απαραίτητο «εμβόλιο» για να αντιμετωπίσουμε την «πανούκλα» που χτυπάει την πόρτα όλων των λαϊκών στρωμάτων.

Για την αιμοδοσία το ΕΚΑ, αποφάσισε την οργάνωση της για το Σάββατο 24 Απρίλη από της 9.οο π.μ έως 2.οο μ.μ. στο χώρο του Εργατικού Κέντρου.

Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού, το ΕΚΑ θα προσανατολιστεί κυρίως σε εκδηλώσεις για μικρά παιδιά, σε προβολές ταινιών, σε βραδιές με μουσικά αφιερώματα και σε θεατρικές παραστάσεις. Το πρόγραμμα θα συζητηθεί ολοκληρωμένα στη συνεδρίαση της 10/5/2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ