Το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap (“SMERC”) προχώρησε στην στρατηγική απόκτηση πλειοψηφικού μετοχικού ποσοστού της εξαγωγικής εταιρείας φρέσκων φρούτων KROP, με έδρα την Άρτα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η εξαγορά αποτελεί το πρώτο βήμα της SMERC για την δημιουργία μιας σημαντικής ελληνικής εξαγωγικής εταιρείας φρούτων. Η Krop παράγει και εξάγει περίπου 25 εκατομμύρια κιλά φρούτων ετησίως, συμπεριλαμβανομένων εσπεριδοειδών, καρπουζιών και ακτινιδίων. Πρόκειται για 100% εξαγωγική εταιρεία, που εξυπηρετεί διεθνείς αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, η οποία πλέον ενισχύεται με κεφάλαια και ρευστότητα για να υλοποιήσει ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό πρόγραμμα συμπεριλαμβανομένης της πιθανής εξαγοράς άλλων ομοειδών εταιρειών.
Οι ιδρυτές της εταιρείας από το 2011, Κωνσταντίνος Ροπόκης και Σταύρος Τσολάκος, θα παραμείνουν ως συνεπενδυτές και μέλη της διοικητικής ομάδας, την οποία συμπληρώνει ο Δημήτρης Βαλαχής, στη θέση του CEO (διευθύνων σύμβουλος) της εταιρείας, διαθέτοντας σημαντική εμπειρία και γνώση του αγροτικού τομέα, καθώς διετέλεσε στο παρελθόν CEO υπεύθυνος για τον μετασχηματισμό και την αναδιάρθρωση της εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας Andromeda.

Ανακοίνωση σχετικά με την επόμενη ημέρα της εταιρείας, εξέδωσε η KROP, στην οποία αναφέρεται σχετικά: «Η KROP είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι μετά από 10 χρόνια λειτουργίας, ένας νέος στρατηγικός επενδυτής εισέρχεται στο μετοχικό της κεφάλαιο με στόχο να ανοίξει ένα νέο δρόμο δημιουργίας, ανάπτυξης και εξωστρέφειας, υποστηρίζοντας την τοπική κοινωνία και παραγωγή της Άρτας, των ευρύτερων περιοχών της Ηπείρου και της περιφέρειας της Αιτωλίας.
Οι κ. Κωνσταντίνος Ροπόκης και Σταύρος Τσολάκος, οι βασικοί μέτοχοι της KROP, θα συνεχίσουν να ηγούνται με την ίδια εργατικότητα και τιμιότητα την αναπτυξιακή πορεία του νέου σχήματος. Ευχαριστούμε θερμά τους παραγωγούς της περιοχής μας, τους εργαζόμενούς μας και κυρίως τους συνεργάτες μας στο εξωτερικό, ιδιαίτερα την αλυσίδα LIDL, για την αγαστή και στρατηγική συνεργασία που είχαμε, έχουμε και θα έχουμε στο μέλλον.
Ευχαριστούμε, επίσης, τον εκτελεστικό πρόεδρο του επενδυτικού ταμείου SMERemedium Cap, κ. Καραμούζη, και το επιτελείο του για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στα πρόσωπά μας ώστε το νέο σχήμα να δημιουργήσει συλλογική αξία στον κλάδο μας.
Στόχος μας είναι η ενίσχυση και οργάνωση της παραγωγικής δομής, η ανταγωνιστικότητα, η συνετή διαχείριση και η ενδυνάμωση των παραγωγών της περιοχής μας μέσα από νέες μορφές συνεργασίας.
Όπως δήλωσε ο κ. Καραμούζης “ο Ελληνικός αγροτικός τομέας έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στο εξωτερικό, ιδιαίτερα αν ξεπεράσει τον κατακερματισμό του και την τεχνολογική και παραγωγική του υστέρηση, ιδιαίτερα αν εκσυγχρονιστεί η παραγωγική, προμηθευτική και εξαγωγική αλυσίδα του, εξέλιξη που προϋποθέτει την δημιουργία μεγαλύτερων και πιο εύρωστων εταιρικών σχημάτων”».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ