ΑΜΕΣΗ ήταν η απάντηση του μητροπολίτη Άρτης, κ. Καλλίνικου, σε σχόλιο του «Τ» στο περασμένο φύλλο, το οποίο αναφέρονταν στην παράκληση του χριστεπώνυμου πληρώματος για άνοιγμα του ναού της Παρηγορήτισσας κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.
Ο σεβασμιότατος μάς εξήγησε ότι η Παρηγορήτισσα λειτουργεί ως μουσείο και πως καθ’ ύλην αρμόδια να αποφασίζει είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων. Επειδή λόγω πανδημίας τα μουσεία εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά (άνοιξαν μόνο οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι), πρόσθεσε ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις κυβερνητικές αποφάσεις.

«Σε κάθε περίπτωση», όπως μάς ανέφερε «ως Μητρόπολη διαβιβάσαμε σχετικό έγγραφο προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων, ζητώντας το άνοιγμα του ναού της Παρηγορήτισσας» προφανώς βέβαια εφόσον επιτραπεί το άνοιγμα των μουσείων.

Νομίζουμε πως ο μητροπολίτης έχει απόλυτο δίκιο, διότι μέρες πανδημίας που διανύουμε, ζήτημα πρώτον είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και κατόπιν έρχονται όλα τα άλλα. Αρκεί μια σπίθα, που λέμε, για να φέρει την καταστροφή.

Έστω αν πρόκειται για το κεράκι που θα πάμε να ανάψουμε στον Βυζαντινό ναό. Πολλώ μάλλον αν μιλάμε για συνωστισμό εντός αλλά και εκτός ναού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ