ΟΙ αλλαγές στις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια δημιουργούν πλέον νέα δεδομένα, καθότι είναι πολύ πιθανό να δούμε σε Τμήματα και Σχολές να συρρικνώνεται ο φοιτητικός πληθυσμός.
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν αρκετά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ιδιαίτερα τα περιφερειακά. Διότι όπως έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη από ακαδημαϊκούς, οι υποψήφιοι κοντά στις Σχολές επιλέγουν και πόλεις. Ως προς αυτό παρατηρείται απόλυτη κυριαρχία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, μια και οι φοιτητές εκτός από τις σπουδές επιθυμούν και καλή φοιτητική ζωή, την οποία εκτιμούν ότι θα συναντήσουν στις μεγαλουπόλεις. Άλλο αν αυτό εν πολλοίς μπορεί και να αποτελεί ψευδαίσθηση.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, μπροστά μας προβάλλει μια νέα πραγματικότητα, οπότε προκύπτει ως αναγκαιότητα πλέον η ανάλογη προσαρμογή. Σ’ αυτή την κατεύθυνση ακριβώς αναμένεται να κινηθεί το επόμενο διάστημα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, καθώς, όπως πληροφορούμαστε, θα επιχειρήσει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης προς τους υποψηφίους των ΑΕΙ, προτάσσοντας ως ισχυρό «όπλο» τα αξιολογότατα προγράμματα σπουδών όλων των Σχολών και των Τμημάτων. Χωρίς φυσικά να εξαιρεί τις ομορφιές των πόλεων, την φιλοξενία και το οικογενειακό περιβάλλον που δημιουργούν. Αν θα πιάσει θα φανεί εκ του αποτελέσματος. Μακάρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ