Η έμπρακτη στήριξη της ΔΩΔΩΝΗ προς τους πάνω από 5.500 παραγωγούς και κατά την γαλακτοκομική περίοδο 2019-2020, είχε ως αποτέλεσμα για πρώτη φορά να καταγραφεί ρεκόρ της συνολικής ετήσιας εισκομιζόμενης ποσότητα γάλακτος.
Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, η εταιρία παρέλαβε συνολικά 77,5 χιλιάδες τόνους αιγοπρόβειου και αγελαδινού γάλακτος, σπάζοντας κάθε ρεκόρ και σημειώνοντας παράλληλα αύξηση 14% σε σχέση με πέρυσι. Αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της εφαρμογής πρότυπων επιστημονικών προγραμμάτων που παρέχει η ΔΩΔΩΝΗ επί 24ώρου βάσεως στους παραγωγούς της.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα «ΔΩΔΩΝΗ 200» που αφορά στη δωρεάν υποστήριξη μονάδων ζωικού κεφαλαίου σε επιλεγμένες μονάδες, απέδωσε τα μέγιστα, καθώς καταγράφηκε αύξηση της ποσότητας γάλακτος κατά 12% και αντίστοιχη σημαντική αύξηση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Σε ανακοίνωση Τύπου, τονίζεται: «Για το λόγο αυτό η εταιρία είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διεύρυνση και αναβάθμιση του προγράμματος αυτού σε «ΔΩΔΩΝΗ 400», διπλασιάζοντας δηλαδή τον αριθμό των μονάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Στόχος του προγράμματος είναι να μεγαλώνει συνεχώς προκειμένου να καλύψει στο μέλλον τον μέγιστο δυνατό αριθμό παραγωγών.
Το πρόγραμμα που ξεκίνησε πιλοτικά το 2015 με μόλις 30 μονάδες, απαρτίζεται από επιστημονική ομάδα έμπειρων κτηνιάτρων και ζωοτεχνών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και η οποία κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό σε 200 μονάδες και να επιτύχει μετρήσιμα αποτελέσματα, όπως την κατά 18% αύξηση της παραγόμενης ποσότητας γάλακτος με παράλληλη βελτίωση των ποιοτικών της χαρακτηριστικών, συμβάλλοντας έτσι και στην αλλαγή της τιμολογιακής κλίμακας με την επίτευξη ανώτερης τιμής πώλησης της πρώτης ύλης.
Στη βάση αυτών των αποτελεσμάτων διανύουμε ήδη και με τους καλύτερους οιωνούς την γαλακτοκομική περίοδο 2020-2021. Η ΔΩΔΩΝΗ τα τελευταία επτά χρόνια έχει διαθέσει για την προμήθεια γάλακτος περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 395 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί στην Ηπειρώτικη πρωτογενή παραγωγή.
Παράλληλα συνεχίζει, όπως κάνει τα τελευταία επτά χρόνια, το πρόγραμμα προκαταβολών ύψους 4 εκατ. ευρώ ετησίως, καθώς και παροχή επενδυτικού κεφαλαίου σε παραγωγούς της, οι οποίοι θέλουν να μεγαλώσουν τις φάρμες τους. Μ’ αυτό τον τρόπο ενισχύει αισθητά το εισόδημα των συνεργαζόμενων παραγωγών της.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ΔΩΔΩΝΗ συνεχίζει να συλλέγει το γάλα απ’ όλους τους παραγωγούς, συμπεριλαμβανομένων των πιο μικρών. Από μη επαγγελματίες κτηνοτρόφους, από παραγωγούς που οι ποσότητες που προμηθεύουν στην εταιρία δεν ξεπερνούν τα 150-200 λίτρα γάλα το μήνα. Οι συγκεκριμένοι παραγωγοί, αγνοούνται από ανταγωνίστριες γαλακτοβιομηχανίες εκτός Ηπείρου. Χάρη στην συγκεκριμένη πολιτική της, βοηθά τους ανθρώπους αυτούς να συμπληρώσουν σημαντικά το εισόδημά τους, διαδραματίζοντας έτσι ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό ρόλο στην περιοχή.
Ταυτόχρονα, επενδύει σταθερά πόρους και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό στην προσπάθεια βελτίωσης της κάθε κτηνοτροφικής μονάδας που συνεργάζεται.
Το πρόγραμμα υψηλής ποιότητας ζωοτροφών για την στήριξη διατροφής και ευημερίας του ζωικού κεφαλαίου, αναπτύχθηκε περαιτέρω και θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν, θέτοντας σε προτεραιότητα τον Ηπειρώτη παραγωγό.
Αυτή η στρατηγική επιλογή της εταιρίας να παραμένει πιστή στις αξίες, στις παραδόσεις και στον ορθό τρόπο διαφύλαξης των ΠΟΠ προϊόντων της, είναι ιδιαίτερα σημαντική, ειδικότερα σε μία περίοδο όπου η εγχώρια αγορά πλήττεται διαρκώς από αθρόες εισαγωγές νωπού ή συμπυκνωμένου γάλακτος.
Διατηρώντας σταθερά την πολιτική των προκαταβολών και διαθέτοντας τη μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος στην Ελλάδα, η ΔΩΔΩΝΗ για περισσότερα από 50 χρόνια παράγει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, επιλέγοντας τις καλύτερες πρώτες ύλες και μόνο 100% ελληνικό γάλα.
Με την συνεχή αύξηση των πωλήσεων της επώνυμης φέτας ΔΩΔΩΝΗ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η εταιρία επενδύει ενεργά στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του κορυφαίου Ελληνικού εξαγώγιμου προϊόντος και ταυτοχρόνως με την αύξηση των όγκων παραγωγής, αναπτύσσονται παράλληλα με την εταιρία και οι παραγωγοί-συνεργάτες της».

Μιχάλης Παναγιωτάκης: Παραμένουμε πιστοί στις αξίες μας
Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μιχάλης Παναγιωτάκης, τονίζει: «Όλοι μας πρέπει να αναρωτηθούμε το γάλα μας, για ποιο σκοπό πηγαίνει. Για επώνυμα Ελληνικά προϊόντα φέτας ΠΟΠ ή για εκμετάλλευση μερικώς του ιδιώματος της φέτας μας ως ΠΟΠ από βιομηχανίες, οι οποίες εξάγουν ιδιωτικής ετικέτας μεγάλων αλυσίδων προϊόντα τύπου φέτας ΠΟΠ; Να εκποιήσουμε και να υποτιμήσουμε το προϊόν μας ή να το διασφαλίσουμε και να το αναγάγουμε με προστιθέμενη αξία; Η διαφύλαξη του ΠΟΠ χαρακτήρα της φέτας και λοιπών προϊόντων μας, καθώς και η αδιαπραγμάτευτη υποστήριξη του Έλληνα παραγωγού, αποτελεί μονόδρομο για την βιωσιμότητα της Ελληνικής κτηνοτροφίας, την επιβίωση και περαιτέρω ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, αλλά και την ανάπτυξη της εκάστοτε γαλακτοβιομηχανίας. Εμείς στη ΔΩΔΩΝΗ, παραμένουμε πιστοί στις αξίες και τις αρχές μας. Θα συνεχίσουμε, για πολλά χρόνια ακόμη, να παράγουμε επώνυμα Ελληνικά προϊόντα. Θα τιμούμε τον τόπο μας και την Ήπειρό μας και θα λειτουργούμε προς την κατεύθυνση στήριξης του πρωτογενούς τομέα».

Νέο τηλεοπτικό σποτ από «ΔΩΔΩΝΗ»
Η γαλακτοβιομηχανία ευχαριστεί τους χιλιάδες παραγωγούς της

Η ΔΩΔΩΝΗ, κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, παρουσιάζει το νέο της τηλεοπτικό σποτ «Οι Άνθρωποί μας», θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να τιμήσει τους ανθρώπους της και τους χιλιάδες συνεργαζόμενους παραγωγούς της, οι οποίοι αποτελούν κυρίαρχο κομμάτι της Γεύσης του Καλού.
Στο νέο τηλεοπτικό σποτ, η ΔΩΔΩΝΗ εστιάζει στην αφοσίωση και στην αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλεται από τον κάθε εργαζόμενο και παραγωγό, ο οποίος ανεξάρτητα των συνθηκών, με απαράμιλλη δύναμη και μεράκι, συνεχίζει ακατάπαυστα να προσφέρει και να δίνει τον καλύτερο του εαυτό καθημερινά, για τη δημιουργία των αυθεντικών και ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων ΔΩΔΩΝΗ από 100% Ελληνικό γάλα.
Μέσα, λοιπόν, από μια ισχυρή αναπαράσταση και με γνώμονα την άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης καθώς και τη σωστή διαχείρισή της, για την παραγωγή του συνόλου των προϊόντων της εταιρείας, η ΔΩΔΩΝΗ με το νέο τηλεοπτικό σποτ αναγνωρίζει την αξία καθώς και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει κτίσει όλα αυτά τα χρόνια με τους συνεργάτες της. Παράλληλα, τονίζει πως η αξία του κάθε εργαζόμενου της εταιρείας είναι μοναδική, καθώς όλοι αποτελούν αναπόσπαστα μέλη της οικογένειάς της.
Η Βίκυ Παπουτσάκη, Marketing Ma-nager της ΔΩΔΩΝΗ, δήλωσε σχετικά: «Στη ΔΩΔΩΝΗ είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μετράει χιλιάδες παραγωγούς κι αυτό μας γεμίζει υπερηφάνεια και χαρά.
Το νέο τηλεοπτικό σποτ είναι αφιερωμένο στους ίδιους τους ανθρώπους μας και αποτελεί ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσο κάνουν για την ΔΩΔΩΝΗ καθημερινά, δίνοντας το δικό τους αγώνα, ως αφανείς ήρωες της υπαίθρου, με αξιοπρέπεια και αφοσίωση, ώστε τα προϊόντα μας να συνεχίζουν να ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα και γνησιότητα μεταφέροντας τη Γεύση του Καλού στην καρδιά και το τραπέζι των Ελλήνων και διεθνών καταναλωτών».
Την ταινία υπογράφει η εταιρεία παραγωγής Αmpoo και την επιμέλεια της η BBDO.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ