Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων που ασχολούνται με αγροτικά θέματα «να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το θέμα του ΟΣΔΕ και τα προβλήματα που δημιουργεί στους αγρότες η καθυστερημένη υποβολή των δηλώσεων, προσπάθησε με παρέμβασή του στη Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός».
Χωρίς να αναφερθεί με σαφήνεια ούτε στις ευθύνες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας (Βορίδη) που καθυστέρησε τον διαγωνισμό για την τεχνική υποστήριξη του ΟΠΕΚΕΠΕ, ούτε βέβαια στις δικές του που κατόπιν παραινέσεών του ακυρώθηκε, ο κ. Λιβανός, δηλώνει ότι οι φετινές δηλώσεις (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2021) θα γίνουν, καθώς το ΟΣΔΕ θα ανοίξει «κανονικά» στις 15 Απριλίου. Κι αυτό όταν είναι σε όλους γνωστό ότι το «κανονικά» που συμβαίνει σ’ όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι το ΟΣΔΕ να δέχεται αιτήσεις από την 1η Ιανουαρίου.
Όπως έχει γράψει διεξοδικά τις τελευταίες ημέρες το Agronews, η καθυστέρηση στην υποβολή των δηλώσεων, δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα στην οργάνωση και λειτουργία των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, δυσκολεύει την συνεργασία και την δανειοδότηση από τις τράπεζες (Κάρτα Αγρότη κα), δημιουργεί ζήτημα με τις μεταβιβάσεις και τις δηλώσεις των νέων αγροτών, δεν αφήνει χρόνο για επεξεργασία και διασταύρωση των στοιχείων, διευκολύνει τις λαθροχειρίες με τα δικαιώματα, τα βοσκοτόπια και το Εθνικό Απόθεμα, δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη βάση δεδομένων για τη χάραξη αγροτικής πολιτικής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ