Τα πρόσωπα και τους φορείς στους οποίους θα απονεμηθούν φέτος τα «Αγραφιώτεια» βραβεία του «ΣΚΟΥΦΑ», επέλεξε η Επιτροπή που ορίστηκε από τον ιστορικό Σύλλογο.
Ύστερα από διεξοδική συζήτηση, σε δύο συνεδριάσεις, η απόφαση ήταν ομόφωνη, ευθυγραμμιζόμενη στον όρο της διαθήκης που είχε θέσει ο ευεργέτης, Βασίλης Αγραφιώτης. Έτσι, λοιπόν, τα βραβεία θα απονεμηθούν στην κλινική covid του νοσοκομείου Άρτας για τη σκληρή μάχη που δίνει κάτω από αντίξοες συνθήκες για τη νοσηλεία των προσβεβλημένων από τον κορωνοϊό.
Στην οικογένεια της Αντωνίας Μπούκα που έχασε τη ζωή της σε ηλικία 42 ετών, προσφέροντας τα όργανά της για την σωτηρία τριών συνανθρώπων μας.
Στον Αρτινής καταγωγής (Μελισσουργούς), Θεόδωρο Παππά, καθηγητή της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπι-
στημίου.
Στον επίσης Αρτινής καταγωγής (Κομμένο), Στέφανο Παππά, μαιευτήρα – γυναικολόγο, διευθυντή της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων Κύησης στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», που έχει φέρει στον κόσμο υγιή παιδιά οροθετικών γυναικών, αλλά και για το συνολικότερο έργο επί του γνωστικού του αντικειμένου.
Στον Δημήτρη Βάσσο, για το εικαστικό του έργο, μεγάλο μέρος του οποίου έχει ως επίκεντρο την Άρτα.
Στην επιτροπή αξιολόγησης υπενθυμίζεται ότι μετείχαν ως πρόεδρός της ο Μιχάλης Νικολάου (πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου) που είναι νομικός σύμβουλος του «ΣΚΟΥΦΑ» και μετά από πρόταση οι: Γιώργος Κολιός, καθηγητής Φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Κλαίρη Βαφιά, οδοντίατρος, Βασίλης Παππάς, δημοσιογράφος, Ευάγγελος Γείτονας, επιχειρηματίας.
Οι απονομές των βραβείων που είχαν καθιερωθεί να γίνονται ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, λόγω πανδημίας μετατίθενται για το καλοκαίρι. Τις αναμένουμε με ενδιαφέρον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ