Με Αναφορά του στη Βουλή, στους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, φέρνει το ζήτημα της ενίσχυσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) και των συλλόγων μελών της, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Α αποτελεί αναγνωρισμένο από την πολιτεία φορέα του κινήματος εθελοντικής αιμοδοσίας, συμμετέχοντας, βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, με εκπρόσωπό της στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Εντούτοις, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, σημειώνονται τεράστιες δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών, εφόσον η έλλειψη χρηματοδότησης δεν επιτρέπει τη διατήρηση της απαραίτητης γραμματειακής υποστήριξης για πολλούς εξ’ αυτών, την εξασφάλιση των ελάχιστων ανταποδοτικών προϊόντων, που δίνονται στους αιμοδότες μετά την αιμοδοσία, τη μηχανογράφηση και την επικοινωνία με τα μέλη τους.
Με την Αναφορά του ο κ. Μπάρκας ζητά από την κυβέρνηση, να αναλάβει πρωτοβουλίες, που θα οδηγήσουν στη θεσμοθέτηση πόρων σε ετήσια βάση για την Π.Ο.Σ.Ε.Α και τους Συλλόγους- Μέλη της, ώστε η Ελλάδα να συμπλεύσει με τα ισχύοντα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ