Πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαρρήκτες βρέθηκε ξημερώματα της Δευτέρας (29 Μαρτίου) περιπτεράς της Άρτας, επί της περιφερειακής οδού στο ύψος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, λίγο πιο κάτω από την Εφορία.
Η διάρρηξη του περιπτέρου σημειώθηκε λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα. Ο ιδιοκτήτης άκουσε την ειδοποίηση του συναγερμού που είχε περάσει με σχετική εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο και έσπευσε με το αυτοκίνητό του στο περίπτερο.

Όπως περιέγραψε στον «Τ» όταν οι δράστες με καλυμμένα εξ ολοκλήρου τα πρόσωπα και τα κεφάλια τους με κουκούλες (φορούσαν full face), είδαν τα φώτα του αυτοκινήτου τράπηκαν σε φυγή μαζί όμως με την λεία τους.

Οι δράστες ήταν δύο και είχαν εισέλθει κόβοντας την περίφραξη στο πίσω μέρος του περιπτέρου, καταφέρνοντας να αφαιρέσουν από το εσωτερικό σε σακούλες που έφεραν μαζί τους, κούτες με τσιγάρα, αξίας, σύμφωνα με τον περιπτερά, περίπου 3.500 έως 4.000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ μια ώρα νωρίτερα, μεταξύ 2:30 και 3:00 τα ξημερώματα, απόπειρα διάρρηξης επιχειρήθηκε σε άλλο περίπτερο επί της οδού Στρ. Κατσιμήτρου γωνία με οδό Π. Δράκου, στην περιοχή Τριγώνου. Το εν λόγω περίπτερο είχε συναγερμό, ο οποίος άρχισε να χτυπά, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφτεί η προσπάθεια διάρρηξης. Άγνωστο παραμένει εάν πρόκειται για τους ίδιους δράστες, ωστόσο αρκετοί συνδέουν τα δυο συμβάντα.

Σε επικοινωνία του «Τ» με σχεδόν το σύνολο των περιπτερούχων της πόλης, εξέφρασαν την αγωνία τους για τις επιχειρήσεις τους, καθώς επίσης και το γεγονός ότι τα περίπτερα πλήττονται συχνά από διάφορες κλοπές.

Επιπροσθέτως, όπως σημειώθηκε από αρκετούς, με αφορμή την απαγόρευση κυκλοφορίας ένεκα των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, η ανησυχία έχει ενταθεί. Κι αυτό διότι δεν υπάρχει καθόλου κίνηση της βραδινές ώρες με αποτέλεσμα να αποτελούν εύκολο στόχο.
Για την υπόθεση έρευνα διεξάγει η Ασφάλεια Άρτας, η οποία εξετάζει κάθε πτυχή του περιστατικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ