ΑΠΟ τις Βρυξέλλες και το στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντώνη Κοσσυβάκη, η δήλωση για τα 72 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας Κοράκου, στην Κοιλάδα Αχελώου, ο οποίος -μεταξύ άλλων- θυμίζει το χρέος για την ανακατασκευή της.
Σημειώνει ο φίλος Αντώνης: ««Με τη συμπλήρωση 72 χρόνων από την ανατίναξη της θρυλικής γέφυρας Κοράκου είναι ιστορικό χρέος όλων των εμπλεκόμενων φορέων να προχωρήσουν στην ανακατασκευή της.
Ευελπιστούμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση, μετά και από την δέσμευση του πρωθυπουργού πριν λίγους μήνες στη γέφυρα Πλάκας ότι “τώρα θα συνεχίσουμε με τη γέφυρα Κοράκου”, θα κάνει πραγματικότητα αυτό το όραμα που εδώ και πολλά χρόνια αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους της περιοχής, τους φορείς και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Η γέφυρα Κοράκου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και ο συμβολισμός της Εθνικής συμφιλίωσης επιβάλλει την ανακατασκευή της. Η σημασία του έργου δεν είναι μόνο ιστορική και πολιτιστική αλλά θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή ανάπτυξης για όλη την περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου, αξιοποιώντας τα μνημεία της, που χαρακτηρίζουν την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά και την Δυτική Ελλάδα.
Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί μέχρι να δούμε το ιστορικό γεφύρι, την περίφημη μονότοξη πέτρινη καμάρα «Τη Γέφυρα του Κοράκου» ή «το Κορακογιοφύρι» ή ποιητικά «του Κόρακα το διόφυρο» να σταθεί και πάλι όρθιο. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές!»
Αν, φίλε Αντώνη, οι κυβερνήσεις κάνουν πράξη αυτά που λένε, ότι δηλαδή «υπάρχει συνέχεια του κράτους», τότε η σημερινή να συμπεριλάβει και τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου έργου για να αποδείξει ότι όσα υποστηρίζει τα εννοεί κιόλας. Πέραν της υπενθύμισης για τα 72 χρόνια από την ανατίναξη της ιστορικής γέφυρας Κοράκου, εμείς θυμίζουμε και ότι η προκάτοχος της σημερινής, είχε ανακοινώσει όχι μόνο το συγκεκριμένο ποσό (πάνω από 13 εκατ. ευρώ), αλλά προχώρησε σε προγραμματική σύμβαση, κάνοντας λόγο για ανακατασκευή κατά τα πρότυπα της γέφυρας Πλάκας. Ιδού η γέφυρα, ιδού και το… πήδημα, για να παραφράσουμε αυτό περί της Ρόδου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ