Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 60 ετών, άφησε ο Μπόρις Μουζενίδης, ιδρυτής του τουριστικού γραφείου Mouzenidis Travel, το οποίο κατέστησε την Ελλάδα ως δημοφιλή προορισμό χιλιάδων Ρώσων τουριστών.

Ο Έλληνας ποντιακής καταγωγής, ο οποίος γεννήθηκε στη Γεωργία, πέθανε λόγω επιπλοκών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο θάνατός του προκάλεσε θλίψη στον τουριστικό κλάδο, με τον υπουργό, Χάρη Θεοχάρη, να εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συνεργάτες του, όπως και πάρα πολλοί εκπρόσωποι του τουριστικού τομέα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Θυμίζουμε ότι ο Μπορίς Μουζενίδης στις 8 Νοεμβρίου 2019 βρέθηκε στην Άρτα όταν διεξήχθη το συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού υπό την αιγίδα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στο πνευματικό Κέντρο Μαξίμου Γραικού είχε τιμηθεί από τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την προσφορά του με πολλές χιλιάδες επισκεπτών προς τα Θρησκευτικά προσκυνήματα της χώρας μας.

Ο εκλιπών ίδρυσε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ίδρυσε στη Θεσσαλονίκη το τουριστικό γραφείο Mouzenidis Travel και έχοντας άριστες σχέσεις με τις πρώην Σοβιετικές χώρες, στράφηκε πολύ γρήγορα στη συγκεκριμένη αγορά, προσελκύοντας χιλιάδες τουρίστες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τα υπόλοιπα κράτη του πρώην ανατολικού «μπλοκ».

Το 2013 ιδρύοντας την αεροπορική εταιρεία Ellinair, αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους tour operator της περιοχής, με γραφεία της εταιρείας του σε διάφορες πόλεις σε 13 χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ