Η φετινή 25η Μαρτίου σηματοδοτεί την επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση απέναντι στον Οθωμανικό ζυγό. Μια επανάσταση κι έναν αγώνα που δόθηκε παρά τα τεράστια εμπόδια, χάρη στο φρόνημα ενός λαού που βρήκε τη δύναμη να φωνάξει πως ζωή και ελευθερία ταυτίζονται.

Απ’ τα «δάνεια της ανεξαρτησίας μέχρι το «Πρωτόκολλο της Ανεξαρτησίας», απ’ τις ηρωικές μάχες μέχρι τις αιματηρές θυσίες των Ελλήνων, απ’ την επανάσταση μέχρι την τμηματική εδαφική ενσωμάτωση και τη σταδιακή αναγνώριση των επαναστατημένων, ο αγώνας για την ίδρυση του ελληνικού κράτους δοκιμάστηκε, δόθηκε, κερδήθηκε αλλά δεν τελείωσε τότε.

Ο αγώνας για Ελευθερία και Ανεξαρτησία είναι διαρκής και μας αφορά όλους ακόμη και σήμερα. Η δεκαετής οικονομική και κοινωνική κρίση από την οποία με κόπους και θυσίες βγήκαμε έδωσε τη θέση της σε νέες δοκιμασίες και η χώρα μας βρίσκεται σήμερα στη δίνη του παγκόσμιου υγειονομικού πολέμου κατά της πανδημίας. Μιας πανδημίας που εξελίσσεται σε οικονομική και κοινωνική λαίλαπα.

Σε αυτή τη μάχη καλούμαστε να δώσουμε το παρόν και να αγωνιστούμε με αλληλεγγύη κι αποφασιστικότητα. Με όπλο την αλήθεια, θα μείνουμε όρθιοι, συνεχίζοντας τον αγώνα για τη ζωή τη δική μας και των συνανθρώπων μας, τον αγώνα για Ελευθερία και Δικαιοσύνη, τον αγώνα για όσα μπορούν και πρέπει να μας ενώνουν.

Τιμούμε σήμερα το παρελθόν μας, την Επανάσταση των αληθινά Ελεύθερων ανθρώπων, εγγύηση και παρακαταθήκη για το κοινό μας αύριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ