Τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 θα τιμήσει ο Δήμος Αρταίων ανήμερα της 25ης Μαρτίου, με δράσεις προσαρμοσμένες στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας, επιδιώκοντας να βάλει το δικό του λιθαράκι στους πανηγυρικούς εορτασμούς της πατρίδας μας.
Μπορεί τα μέτρα για την προστασία από την πανδημία να μην επιτρέπουν την φυσική παρουσία σε εκδηλώσεις, αλλά ο Δήμος συμμετέχει στους πανηγυρικούς εορτασμούς, προετοιμάζοντας μια σειρά δράσεων, με στόχο να αποτίνει φόρο τιμής στην μνήμη των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
 Γενικό σημαιοστολισμό του Δήμου
 24 & 25 Μαρτίου φωτισμός του κτιρίου του Δημαρχείου και τριών σημείων της πόλης που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση (Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων, Άγαλμα Καραϊσκάκη στην πλατεία Καραϊσκάκη, ιστορικός πλάτανος στο γεφύρι της Άρτας)
 25 Μαρτίου, κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Γεωργίου Καραϊσκάκη στην πλατεία Καραϊσκάκη με αυστηρά περιορισμένο αριθμό ατόμων και τις σχετικές προφυλάξεις (μάσκες και τήρηση απόστασης)

Το Μήνυμα του Δημάρχου:
«Τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 σηματοδοτούν 200 χρόνια ελευθερίας και υπερηφάνειας για όλο τον Ελληνισμό απανταχού της γης. Mας θυμίζει τις αρετές και τις δυνατότητες του ελληνισμού όταν δίνει με ομοψυχία μάχες, ακόμη και άνισες. Μας θυμίζει, όμως, και τα λάθη που κάναμε. Γιατί πίσω από τις μεγάλες εθνικές αποτυχίες υπήρχε η διχόνοια και πίσω από τις μεγάλες εθνικές επιτυχίες υπήρχε η ενότητα. Εύχομαι, η σημερινή ημέρα να είναι μια ημέρα χαράς αλλά και περίσκεψης. Για όσα πετύχαμε, αλλά και για εκείνα που μας έχουν κρατήσει πίσω. Και όλοι μαζί, με αυτή την παρακαταθήκη της γνώσης του παρελθόντος, να μπορέσουμε να χαράξουμε έναν νέο δρόμο εθνικής υπερηφάνειας στα χρόνια που έρχονται. Χρόνια Πολλά με Υγεία σε όλους τους Αρτινούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ