Τρεις είναι οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, τους οποίους μπορούν να επισκέπτονται από προχθές Δευτέρα οι πολίτες, ύστερα από την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για μερικό άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Πρόκειται για το Μεσαιωνικό Κάστρο, τον περιβάλλοντα χώρο της Παρηγορήτισσας και την Δυτική Νεκρόπολη. Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων γίνεται υπενθύμιση των μέτρων για τις επισκέψεις που έχουν ως εξής: Έως τρία άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, εντός των ορίων των Δήμων διαμονής των πολιτών, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.

Μεσαιωνικό Κάστρο: Ωράριο λειτουργίας από 8:30 το πρωί έως 15:30 το απόγευμα.

Περιβάλλων χώρος Παρηγορήτισσας: Από 8:30 έως 15:30.

Δυτική Νεκρόπολη: Από 8:30 έως 15:00 (εφόσον έχει προηγηθεί συνεννόηση με τους φύλακες του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, κ. Τσακάλου και Σάββαρη τηλέφωνο: 2681021191 και 2681071700).

Στην ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων, σημειώνεται επίσης: «Θα τηρηθούν αυστηρά τα ενδεδειγμένα -για το κοινό και τους εργαζομένους μέτρα προστασίας από τον covid-19, σύμφωνα με τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και τα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων. Συγκεκριμένα: Οι επισκέπτες μπορεί να είναι είτε μεμονωμένοι είτε σε ομάδες έως τριών ατόμων, εκτός αν πρόκειται για συγγενείς α΄βαθμού.

Ισχύουν αυστηρά οι αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ επισκεπτών σε όλη την διαδρομή της περιήγησης. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους. Συσκευές με αντισηπτικό υγρό βρίσκονται στην είσοδο-έξοδο (φυλακεία) και στους χώρους υγιεινής των αρχαιολογικών χώρων. Οι επισκέπτες οφείλουν να ακολουθούν τις συστάσεις του προσωπικού φύλαξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ