Επικαλούμενος επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων Αγνάντων και Κτιστάδων, ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ, Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ζητώντας να εξυπηρετούνται φορολογικά από τη Δυο Άρτας και όχι την αντίστοιχη των Ιωαννίνων.

Όπως επισημαίνεται από τον κ. Γκόκα, παρά το γεγονός ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι και επαγγελματίες στην Άρτα, φορολογικά υπάγονται στη ΔΟΥ Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην διεκπεραίωση προσωπικών τους υποθέσεων, όπως μεταβιβάσεις ακινήτων και οχημάτων, προσβάσεις σε δημόσιες υπηρεσίες, Δικαστήρια κλπ.

«Επιπλέον, ιδίως λόγω της πανδημίας του covid-19, και ειδικότερα εξαιτίας της απαγόρευσης της μετακίνησης ανάμεσα σε νομούς-σημειώνεται- αντιμετωπίζουν πρόσθετα προβλήματα, αφού η φορολογική δήλωση, τους κατατάσσει στην ΠΕ Ιωαννίνων, ενώ είναι κάτοικοι της Άρτας».

Τονίζει παράλληλα «ότι έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα για αλλαγή χωρικής αρμοδιότητας από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και σε σχετική απάντηση Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αναφέρεται ότι το ζήτημα αυτό εξετάζεται αρμοδίως, ωστόσο σημειώνει ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη, με δεδομένο μάλιστα ότι ξεκινά άμεσα η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το 2020.

Ο κ. Γκόκας, ζητά από τον υπουργό να εξεταστεί άμεσα το ζήτημα και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες με σκοπό την θετική του ανταπόκριση στο αίτημα των κατοίκων των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ