«Ταχυδρόμοοος, δρόμος». Πρωτοξάδερφε, Γιάννη Βασ. Κουτσούμπα, φίλτατε Βασίλη Παππά, αγαπητή Βίκυ Καινούργιου. Μάνα μ’ τί τραβάγαμαν στιγμές, ώρες… μερόνυχτα κάτου στο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ». «Πώς θα βγει… Πώς θα το δει ο κόσμος!».
Τέλη Οκτωβρίου 2001. Έτοιμο το υλικό του πρώτου φύλλου. 7 Νοεμβρίου 2001, πρώτη κυκλοφορία. Το υλικό στα γραφεία της «ΗΧΩ» της Άρτας. «Θωμάαα». Ήρθα. Καλή αρχή. Βαστάτε Τούρκοι τ’ άλογα. 10η πρωινή. «Τι ώρα νάρθω να την πάρω;». «12.30 με 1». «Έγινε». «Πόσα φύλλα;». «Βγάλε χίλια». Στο φουλ οι μηχανές.
Πάενα νωρίτερα να ετοιμάσω και τα πολιτικο-αθλητικά μου για τον ART TV. Βάραγαν οι μηχανές. «Πώς βγαίνει Θωμά;». «Κούκλα, Κώστα». Μάνα μ’… Βασίλη, Γιάννη… Βγαίνουμε σούπερ. Κουσί (τρεχάλα) ο Μπιλ Πάππας να ιδεί αυτοπροσώπως. Συγκίνηση. Φόρτωμα στο θρυλικό «Λάντα» μου και στο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ». Όλη τη νύχτα διπλώναμε.
Ο Βασίλης, η Βίκυ, εγώ. Κόλλημα τα ονόματα συνδρομητών. Στο «Λάντα» και στο ταχυδρομείο δίπλα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Ώρα 6:10 κάθε φορά, πρωινή, φίλοι. «Καλημέρα. Νέα τοπική εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ». «Καλή πορεία». Ξεχωριστά το κάθε ένα. Χαίρετε. 7:30 έως 8 πμ στο κεντρικό ταχυδρομείο για πληρωμή. Τα γνωστά.
Αγάλια, αγάλια… την έφτιαχνα μόνος μου, στο σπίτι μου. Απλωμένα τα φύλλα των 24 σελίδων κάτω στο πάτωμα. Τα χέρια δούλευαν. 1 το μεσημέρι έως 4 το απόγευμα διπλωμένη. Αμέσως τα ονόματα (συνδρομητών). Τα λαστιχάκια έτοιμα. Μπαμ – μπαμ. Φόρτωμα στο «Λάντα» για το πρωί της Τρίτης και για διανομή στα περίπτερα. Ο γύρος της πόλης. Ωραία…
Πολλές φορές είχα και τα τυχερά. Ουζάκι, μπύρα, μεζεκλίκια, γλυκά, πίτες, ώρε μάνα μ’ από την οικοδέσποινα σύζυγο του Βασίλη Παππά, την φίλτατη, αγαπητή σ’ όλους μας, Βίκυ. Τα χέρια μηχανές. Το στόμα έλεγε πολιτικά, αθλητικά.
Σφίγγαμαν κι από ένα. Έτσι για να πεθάνει ο Χάρος. Έλα Βασίλη, τελειώνουμε. Ένα ακόμα; Όχι. Περιμένει το «Λάντα». Τέλειωνε Τρίτη πρωί και αμέσως άρχιζε η επόμενη. 7 Νοεμβρίου 2001 έως κάπου 2021. Κατόπιν με διεδέχθηκε ο μικρός, αγαπητότατος σε όλους, κ. Βασίλης Αποστ. Τσεκούρας. «Ταχυδρόμος». Βίκυ, Βασίλη, Γιάννη Κουτσούμπα υγεία, δύναμη, επιμονή. Προχωράτε.
Κώστας Μπανιάς,
ιστορικός – αρθρογράφος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here