Όλγα Γεροβασίλη: Μαχητικός και με ένταση στην άποψή του
Ανάρτηση στους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media, σχετικά με τον πρόωρο θάνατο του δημοσιογράφου – εκδότη, Κώστα Γκέτση, έκανε η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Αναφέρει: «Ο Κώστας Γκέτσης ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, μια ταλαντούχα δυνατή πένα. Αυτοδημιούργητος, παρεμβατικός, γνώστης και λάτρης της τέχνης της δημοσιογραφίας, συνέδεσε το όνομα και τη διαδρομή του στην περιοχή μας μ’ αυτή.
Υποστήριζε πάντα μαχητικά και με ένταση την άποψή του, χωρίς όμως να είναι μονοδιάστατος, δε δίσταζε να την μεταβάλλει όταν πείθονταν για το αντίθετο.
Ο Κώστας ήταν ένας βαθύς, έξυπνος και συναισθηματικός άνθρωπος. Είτε συμφωνούσε, είτε διαφωνούσε κανείς μαζί του, το στίγμα του ήταν πολύ έντονο. Με κριτική και διεισδυτική ματιά ασκούσε μέχρι το τέλος μαχόμενη δημοσιογραφία.
Δυστυχώς η ολιγόμηνη μάχη του με την αρρώστια ήταν άνιση. Την έδωσε και την έχασε νέος. Ειλικρινή συλλυπητήρια και δύναμη στη Λωρέττα, τον Άγγελο, τον Βαγγέλη και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους».

Στην μνήμη του Κώστα Γκέτση
Στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του Κώστα Γκέτση, ο Θεόδωρος Κολιοπάνος, αναφέρει: «Η γνωριμία και η σχέση με τον Κώστα μετράει περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες. Τα γραφεία μας δίπλα-δίπλα, ένας τοίχος τα χώριζε.
Παρέμεινε δημοσιογράφος και εκδότης στην Άρτα αν και γνώριζε τις μεγάλες δυσκολίες του επαρχιακού Τύπου.
Είχε την ευκαιρία να σταδιοδρομήσει στη μεγαλύτερη Αθηναϊκή Εφημερίδα, όπως έκαναν πολλοί άλλοι, αλλά παρέμεινε στην Άρτα και κοντά στην γενέθλια πόλη του. Άσκησε πολλές φορές σκληρή κριτική σε πρόσωπα και πολιτικές χωρίς να προσδοκά προσωπικό συμφέρον. Το αντίθετο μάλιστα. Είχε το θάρρος της συγνώμης όταν θεωρούσε ότι υπερέβαλε.
Στην τελευταία εκδήλωση για την έκδοση του βιβλίου του, ακούσαμε απόψεις διάσημων ανθρώπων απ’ όλη την Ελλάδα. Η γνώμη τους για τον Κώστα, απαλλαγμένη από την συγκινησιακή φόρτιση του αποχωρισμού, έχει ιδιαίτερη αξία. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά σου. Καλό σου ταξίδι, φίλε Κώστα».
Θεόδωρος Κολιοπάνος

Γιώργος Στύλιος: Με τόλμη στη δημοσιογραφία
«Με βαθιά οδύνη αποχαιρετώ τον εκδότη και δημοσιογράφο της εφημερίδας «Η ΓΝΩΜΗ», Κώστα Γκέτση», αναφέρει στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Άρτας της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος.
«Ο Κώστας Γκέτσης – τονίζει επίσης – ήταν ένα άνθρωπος παλιάς κοπής. Με την τόλμη της δημοσιογραφικής του πένας ανέδειξε τα ζητήματα του τόπου μας και έδωσε μάχες για την πόλη μας και την Ήπειρο, αφήνοντας διακριτό αποτύπωμα στην τοπική μας κοινωνία. Θα τον θυμόμαστε πάντα με συγκίνηση και αγάπη. Τα συλλυπητήριά μου στην γυναίκα του Λωρέτα και στα δύο του παιδιά».

Δήμαρχος Αρταίων: Φτωχότερος ο Τύπος
Ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, αναφέρει: «Από σήμερα, ο Τύπος της Άρτας αλλά και της Ηπείρου είναι φτωχότερος. Η απώλεια του Κώστα Γκέτση μας λυπεί όλους.
Στην πένα του, η τοπική μας κοινωνία συναντούσε το αληθινό ρεπορτάζ με την ανάγκη για ενημέρωση. Ασυμβίβαστος, τολμηρός, επίμονος και πείσμων, από εκείνη την παλιά δημοσιογραφική στόφα που έκανε τη δημοσιογραφία να θεωρείται λειτούργημα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Ώρα του καλή».

Θανάσης Ζαννιάς: Έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής Κώστας Γκέτσης
«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε από κοντά μας ο Κώστας Γκέτσης», τονίζει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Θανάσης Ζαννιάς, γραμματέας τομέα Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής.
Στο ίδιο μήνυμα προσθέτει: «Υπήρξε μεγάλος αγωνιστής για τα πιστεύω της Δημοκρατικής Παράταξης. Έβγαλε έξω από τα σύνορα της Ηπείρου τις απόψεις του και στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την γενέτειρά του Φιλιππιάδα και την πόλη της Άρτας, όπου δημιούργησε οικογένεια και λειτούργησε επαγγελματικά.
Καταθέτουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους αγαπημένους του συνεργάτες και φίλους.
Καλό ταξίδι Κώστα Γκέτση».

Καλό σου ταξίδι
Κωστάκη μου, καλό σου ταξίδι. Ελαφρύ το χώμα. Θα σε θυμάμαι πάντα.
Κώστας Μπανιάς

Ορίζοντες Ηπείρου: «Σίγησε» η πένα του
«Έφυγε από τη ζωή μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Γκέτσης», γράφει σε ανακοίνωσή του ο περιφερειακός συνδυασμός «Ορίζοντες Ηπείρου».
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει: «Αγωνιστής της αλήθειας, προστάτης της ελευθερίας του λόγου, επικριτής της διαπλοκής, αντίπαλος της άσκοπης εξουσίας, ο άνθρωπος και πάνω απ’ όλα φίλος δεν είναι πια μαζί μας. Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Άρτας και της Ηπείρου είναι πλέον πιο “φτωχός”. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.
Σε εσένα Κώστα ευχόμαστε καλό ταξίδι».

Νίκος Κέφης: Ήταν αγωνιστής της δημοσιογραφίας και της ζωής
Την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του εκδότη και δημοσιογράφου της εφημερίδας «Η ΓΝΩΜΗ» Άρτας, εκφράζει ο πρώην δήμαρχος Βλαχερνών, Νίκος Κέφης.
«Ο Κώστας Γκέτσης, επισημαίνει ήταν αγωνιστής της δημοσιογραφίας και της ζωής. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του κατά τα χρόνια της δημαρχίας μου, αλλά και της πολιτικής μου δραστηριότητας εν γένει, γνωρίζοντας από κοντά τις ικανότητές του, την έντονη δραστηριότητά του στα κοινά, την αγάπη για τον τόπο μας αλλά και την ανάδειξη όλων των θεμάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο νομός.
Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και εύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει δύναμη στους οικείους του να ξεπεράσουν μέσα στα δυνατά πλαίσια, την απώλεια του Κώστα».

Κώστας Καραμπίνας: Κεραυνός εν αιθρία ο θάνατος του
Για την απώλεια του Κώστα Γκέτση, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραμπίνας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση Τύπου:
«Κεραυνός εν αιθρία ήταν το άκουσμα του θανάτου του εκδότη της εφημερίδας “Η ΓΝΩΜΗ”, Κώστα Γκέτση. Αισθάνομαι συγκλονισμένος, καθόσον επί 32 έτη η πορεία της ζωής μας ήταν παράλληλη. Εκείνος στη δημοσιογραφία και εγώ στην πολιτική, υπηρετώντας και οι δύο την αγαπημένη μας Άρτα, την Ήπειρο, τη χώρα μας με γνώμονα την ευημερία και την πρόοδο του λαού της.
Ο Κώστας Γκέτσης αναδείκνυε και απέδιδε με ουσιαστικό τρόπο, παρρησία και θάρρος απέναντι σε κάθε μορφής εξουσία, τα προβλήματα της Άρτας και των πολιτών της, γι’ αυτό συνέβαλε τα δέοντα στην επίλυση πολλών εξ αυτών.
Η Άρτα, οι Αρτινοί του οφείλουμε πολλά για την προσφορά του.
Καλό ταξίδι φίλε μου! Τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του!».

ΝΔ Άρτας
Με ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα, η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Άρτας της ΝΔ, δια του προέδρου της, Νικολάου Σπύρου και των μελών της, εκφράζουν την θλίψη τους για το θάνατο του εκδότη και δημοσιογράφου, Κώστα Γκέτση.
«Ο εκλιπών – επισημαίνεται – σημάδεψε με την ισχυρή προσωπικότητά του και την ταλαντούχα πένα του για δεκαετίες την τοπική μας κοινωνία, προβάλλοντας με θάρρος και άποψη τις θέσεις του. Αναμφίβολα μάς επηρέασε όλους με την μαχητικότητά του και την αγάπη του για την Άρτα. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του, αυτή τη δύσκολη στιγμή που διανύουν, και προς τούτο τους απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».

Αποχαιρετισμός από ΑΔΕΔΥ Άρτας
Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα το Νομαρχιακό τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ, αναφέρει: «Το Σάββατο 13 Μαρτίου του 2021 μετά από μια άνιση μάχη λίγων μηνών με τον καρκίνο, ο Κώστας Γκέτσης, δημοσιογράφος και εκδότης, ξεκίνησε για ένα άλλο ταξίδι.
Πάλεψε μέχρι το τέλος όπως πάλευε και σ’ όλη του τη ζωή. Πάντα δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων. Πάντα με τις εφημερίδες του και τις ιστοσελίδες του, φιλόξενες και ανοιχτές, βήμα για τις αγωνίες και τα αιτήματα των εργαζόμενων. Κώστα, ευχαριστούμε πολύ για όλα. Θα σε θυμόμαστε πάντα. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στου οικείους του Κώστα Γκέτση».

Εύη Καραμπίνα: Θα μας λείψει
«Μέσα στη δίνη ειδήσεων θανάτου τον τελευταίο καιρό από την πανδημία covid- 19, ο χαμός του Κώστα Γκέτση είναι μία ακόμη οδυνηρή έκπληξη», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Εύη Καραμπίνα, πολιτευτής Άρτας της ΝΔ.
«Γνωστός για τη δημοσιογραφική δεινότητά του και την αγάπη του για την Άρτα – προσθέτει – προσέφερε τα μέγιστα στην πατρίδα μας. Θα μας λείψει. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ