Οχι μέρα με την ημέρα, αλλά ώρα με την ώρα αυξάνονται τα περιστατικά μετάδοσης κορωνοϊού στην Άρτα και την ευρύτερη περιοχή, όπως βέβαια και οι περιπτώσεις εκείνων που η υγεία τους επιδεινώνεται και χρήζουν νοσηλείας.
Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρουν διαρκώς ασθενείς, ενώ η Μονάδα covid-19 του νοσοκομείου επεκτάθηκε ήδη και σ’ άλλον όροφο. Καταλαμβάνει πλέον και τον χώρο της Ουρολογικής Κλινικής, όμως, τα περιστατικά τείνουν να ξεπεράσουν το νέο αριθμό διαθέσιμων κλινών.
Η Μονάδα covid-19 στο νοσοκομείο Άρτας που δημιουργήθηκε με δυναμικότητα έως ανώτερο αριθμό 18 ασθενών και με μόλις τέσσερις γιατρούς για την υποστήριξή της, έφτασε πλέον να επεκταθεί σε 36 κλίνες συνολικά, με το ίδιο όμως ιατρικό δυναμικό. Κι ενόσω οι προσπάθειες των ιατρών να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες γίνονται υπεράνθρωπες, οι εισαγωγές εξακολουθούν με έντονους ρυθμούς.
Η εικόνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε είναι χαρακτηριστική της κατάστασης. Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας νοσηλεύονταν 28 ασθενείς. Ωστόσο, εν αναμονή για εισαγωγή βρίσκονταν ήδη τέσσερα περιστατικά με επιδείνωση της υγείας τους από την προσβολή του ιού. Εν τω μεταξύ το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτανε στην πύλη του νοσηλευτικού ιδρύματος με ακόμα τρεις ασθενείς από χωριό στα όρια νομού Πρέβεζας -Ιωαννίνων, στο οποίο η διασπορά εκτιμάται ως ιδιαιτέρως αυξημένη.
Κενό διαχείρισης
Κενό, ωστόσο, φαίνεται να προκύπτει στην διαχείριση των περιστατικών ως προς την μετακίνηση.
Από όλες τις γύρω περιοχές κατευθύνονται προς το νοσοκομείο Άρτας, κάτι που έχει φέρει την Μονάδα covid-19 να βρίσκεται διαρκώς στο… κόκκινο. Κι αυτό διότι δεν είναι λίγα τα περιστατικά που καταφθάνουν από την περιοχή Αμφιλοχίας, όπως βέβαια και από χωριά της Πρέβεζας.
Το ΕΚΑΒ τα οδηγεί προς το νοσοκομείο Άρτας βάση της χιλιομετρικής απόστασης, κάτι που για να αλλάξει απαιτεί συγκεκριμένη απόφαση-εντολή. Κι όσο αυτή δεν υπάρχει, η Μονάδα της Άρτας ξεπερνά σε αριθμό νοσηλευομένων το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων που διαθέτει τέσσερις στελεχωμένες αντίστοιχες, καθώς και μια ακόμη το νοσοκομείο «Χατζηκώστα».
Βίκυ Καινούργιου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ