Οι ανασκαφικές εργασίες επί της πλατείας Αγίας Θεοδώρας, με αφορμή το έργο ανάπλασης που γίνεται από το Δήμο Αρταίων, έχει δώσει πολλά σημαντικά ευρήματα στον ένα χρόνο που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Στο ένα άκρο, όπου το ανασκαφικό μέτωπο έχει κλείσει και αποδόθηκε στον ανάδοχο του έργου ανάπλασης, εντοπίστηκε τμήμα δημοσίου κτηρίου, το οποίο ταυτίστηκε με το Πρυτανείο της Αρχαίας Αμβρακίας.
Σε εκείνο που βρίσκεται ήδη ανοιχτό μπροστά από την σημερινή κεντρική είσοδο του ναού της Πολιούχου, εκτός από τα λείψανα μεγάλου δημοσίου κτηρίου για τα οποία ο «Τ» αναφέρθηκε στο προηγούμενο φύλλο, πληροφορούμαστε ότι εντοπίστηκε και μια επιγραφή, που αναγράφει το όνομα του Πύρρου.
Η επιγραφή μεταφέρθηκε στα εργαστήρια του Αρχαιολογικού Μουσείου ώστε να εξεταστεί περαιτέρω με σκοπό να αποκρυπτογραφηθούν, τρόπον τινά, όλα τα στοιχεία του ευρήματος. Εξάλλου, ένα τέτοιο εύρημα, μπορεί να …μαρτυρά πολλά για το μεγάλο δημόσιο κτήριο που έφερε συν τοις άλλοις και κίονες.Σε κάθε περίπτωση-όπως έχει επισημάνει η κ. Παπαδοπούλου προς τον «Τ»- όλα τα μέχρι στιγμής ευρήματα πιστοποιούν ότι εκεί βρίσκονταν το διοικητικό κέντρο της Αρχαίας πόλης.
Άγνωστο, όμως, παραμένει αν και πού μπορεί να βρίσκονταν τα ανάκτορά της… Β.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ