«Η πολιτική σημασία αυτής της πρωτοβουλίας της Ένωσης θα αποδειχθεί σημαντικότερη από την οικονομική», δήλωσε ο Αλέκος Κρητικός, αναφερόμενος στο «Ταμείο Ανάκαμψης», το οποίο χαρακτήρισε «πολιτικό άλμα» για το μέλλον της Ευρώπης.
Ο ειδικός σύμβουλος ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής), πρώην ανώτερο στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Εσωτερικών, ήταν βασικός εισηγητής στην διαδικτυακή ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα από τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης με θέμα «Ταμείο Ανάκαμψης. Ένα δημοσιονομικό Άλμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Η ενημέρωση προς δημοσιογράφους σε όλες της Περιφέρειες της χώρας αφορούσε σε όλες τις παραμέτρους για την διάθεση του ποσού των 672,5 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ηπείρου, ο «Τ» έλαβε μέρος στην σύσκεψη, η οποία υπήρξε αρκούντος διαφωτιστική.
Τον συντονισμό της είχε το στέλεχος της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Λάμπρος Κοντογεώργος, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι το «Ταμείο Ανάκαμψης», για την Ελλάδα θα αφορά σε 30 δις ευρώ για μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, τονίζοντας: «Αποτελεί μια τεράστια οικονομική ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ