ΣΙΓΑ μην δεν τόβρισκε ο φίλος Κώστας Μπανιάς! Τί βρήκε; Βρήκε ένα ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων με ημερομηνία 16 Φλεβάρη 1987, τότε που δήμαρχος ήταν ο Χρήστος Παπαγεωργίου και πρόεδρος του Συμβουλίου ο Γιώργος Φωτονιάτας.
«Με το άγγελμα του θανάτου της ηρωικής αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης Πηνελόπης Ρίγγα (ή Ρίγγενα) -γράφει- εκτιμώντας την προσφορά της στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και τιμώντας στο πρόσωπό της όλους τους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές και αγωνίστριες, ομόφωνα αποφάσισε (μεταξύ άλλων σημειώνουμε εμείς): Ο Δήμος να προσφέρει στη μνήμη της το συμβολικό ποσό των 100.000 δραχμών για την δημιουργία Αρχείου Εθνικής Αντίστασης…».
Προφανώς το Δημοτικό Συμβούλιο τότε εννοούσε την Ενιαία Εθνική Αντίσταση. Εν τω μεταξύ το ψήφισμα αυτό ο Κώστας Μπανιάς επέδωσε στον δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, στον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστα Τράμπα και στους επικεφαλής των συνδυασμών ώστε να μεριμνήσουν δεόντως. Μετά από 34 χρόνια δηλαδή, διότι έως τώρα ουδέποτε υλοποιήθηκε η συγκεκριμένη ομόφωνη απόφαση.
Αξίζει τον κόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ