Από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ι. Τσακίρη, δόθηκε η υπ’ αριθμ.: 23914/25-02-2021, απάντηση σε αναφορά που κατέθεσε, ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Άρτας, Χρήστος Γκόκας, μετά από επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας.
Στην αναφορά του ο κ. Γκόκας είχε επισημάνει την ανάγκη για αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου», ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν και οι 7.972 επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτηση, με μη επιστρεπτέα ενίσχυση.
Επιπλέον είχε τονίσει, με βάση και την επιστολή από το Επιμελητήριο Άρτας, ότι η ενίσχυση αυτή είναι σημαντική για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, οι οποίες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση μετά τα επαναλαμβανόμενα και παρατεταμένα απαγορευτικά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Κατά την απάντησή του ο Υφυπουργός, κ. Ι. Τσακίρης, διαβιβάζει το υπ’ αριθμ.: 18014/03-02-2021 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ σύμφωνα με το οποίο γνωστοποιείται ότι όσον αφορά στην Περιφέρεια Ηπείρου η αρχική πρόσκληση αφορούσε σε ποσό 30 εκατ. € και μετά αυξήθηκε στα 45 εκατ. €.
Επίσης ο Γενικός Γραμματέας, κ. Δ. Σκάλκος, αναφέρει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει την αρμοδιότητα για την έκδοση νέας αντίστοιχης πρόσκλησης, στο πλαίσιο των διατιθέμενων πόρων στο πρόγραμμα, αλλά και των περιορισμών που θέτουν οι Κανονισμοί της Ε.Ε.
Επιπρόσθετα ενημερώνει τον κ. Γκόκα για την επιχορήγηση “e-λιανικό” που σκοπό έχει τη δημιουργία ή αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος των ΜμΕ επιχειρήσεων, για το οποίο ήδη ο κ. Γκόκας έχει καταθέσει τις προτάσεις του στο εν λόγω Υπουργείο, μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, για να μπορέσουν να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες πληττόμενες επιχειρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ