Στις 8 Μάρτη η κοινωνία μας θυμάται ότι οι άνθρωποι είναι ίσοι, δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ φύλων, κυρίως δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες. Γιορτάζει το μισό του ουρανού!
Η συγκεκριμένη ημερομηνία καθιερώθηκε με αφορμή την εξέγερση των εργατριών της κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης το 1857, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Έκτοτε κύλησε πολύς χρόνος και οι γυναίκες κέρδισαν πολλά. Καθοριστικός ήταν εδώ ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ που καθιέρωσε πολιτικά την ισότητα, προώθησε θεσμικά τις ίσες ευκαιρίες, την ίδια αμοιβή, τον πολιτικό γάμο, την αποποινικοποίηση της μοιχείας, το αυτόματο διαζύγιο κ.α.
Ωστόσο, ορισμένα στερεότυπα συνεχίζουν να καταπιέζουν την κοινωνία μας και η φετινή επέτειος αποκτά τραγική επικαιρότητα με την βία και την σεξουαλική παρενόχληση σε εργασιακούς χώρους. Το κίνημα #metoo προσπαθεί να αναδείξει τα σύγχρονα προβλήματα στον αγώνα για την απελευθέρωση και την ισότητα των δύο φύλων. Και αυτό το κίνημα θα πρέπει να μείνει ακηδεμόνευτο.
Με αφορμή της Ημέρα της Γυναίκας το Κίνημα Αλλαγής διοργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση για το κίνημα #metoo στην Ελλάδα, την επόμενη μέρα και το ρόλο των γυναικών σε αυτό. Η διαδικτυακή εκδήλωση, την Κυριακή 7 Μαρτίου, στις 18.30, θα ανοίξει με παρέμβαση της Προέδρου του Κινήματος Φώφης Γεννηματά και σε αυτήν θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού και αθλητικού κόσμου, της Κοινωνίας των Πολιτών και ακαδημαϊκοί. Πιο συγκεκριμένα:
Εισαγωγική Ομιλία:
Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής
Συζητούν:
Ειρήνη Γεωργάτου, πρ. Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο τένις, καθηγήτρια φυσικής αγωγής
Γιάννης Ιωαννίδης, Πρόεδρος Ελληνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Δήμητρα Κογκίδου, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, ΑΠΘ
Ελένη Κουτσαλιάρη, Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άλμα εις μήκος, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
Γωγώ Μπρέμπου, Ηθοποιός
Μάξιμος Μουμούρης, Ηθοποιός
Μαρία Τσιραντωνάκη, Υπεύθυνη Πολιτικής, Τμήμα Ισότητας, Διεθνής Συνδικαλιστική
Συνομοσπονδία (ITUC)
Συντονίζει: Λίνα Μπεθάνη, Δημοσιογράφος, ΕΡΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ