ΑΝΑΜΕΣΑ στα περίπτερα που ο Δήμος Αρταίων έλαβε την απόφαση να «ξηλώσει» ήταν κι αυτό επί της πλατείας Μονοπωλίου, στην γωνία ακριβώς της πάνω πλευράς καθώς οδεύουμε προς Άγιο Γεώργιο.
Η επιχείρηση εκτυλίχθηκε την περασμένη εβδομάδα και βέβαια δεν χρειάστηκε πολύ για το «ξήλωμα». Κατά τη διάρκειά της, εν τω μεταξύ, αποκαλύφθηκε το παλιό περίπτερο που θύμισε άλλες εποχές, όταν δηλαδή το εμβαδόν τους ήταν περιορισμένο και τα προϊόντα πώλησης συγκεκριμένα.
Όμως οι καιροί αλλάζουν και οι αλλαγές δημιουργούν νέες προκλήσεις στις αγορές, από τις οποίες τα περίπτερα δεν έμειναν πίσω. Πάρτε για παράδειγμα τα ψυγεία που οι περιπτεράδες κλήθηκαν να εγκαταστήσουν, τα οποία φυσικά έπρεπε να ήταν δύο ακόμα και τρία. Διότι εκτός από αναψυκτικά και άλλα προϊόντα που χρειάζονται συντήρηση, στο «παιχνίδι» μπήκαν προς πώληση και τα παγωτά. Χώρια οι εφημερίδες, τα περιοδικά και άλλα έντυπα.
Προκειμένου να στεγαστούν οι νεοφερμένες αγοραστικές υπηρεσίες ήταν απαραίτητο να αυξηθεί το εμβαδόν, όπερ και εγένετο. Όλα αυτά αποτελούν μεν ιστορία, συνάμα ωστόσο και πραγματικότητα, την οποία και ζούμε. Τα περίπτερα σιγά-σιγά αραιώνουν, όπως και οι άνθρωποι στους οποίους δόθηκαν άδειες για να τα λειτουργήσουν. Είναι οι άνθρωποι που έμειναν ανάπηροι πολέμου, τους οποίους -προκειμένου να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους- η πολιτεία φρόντισε να επιβραβεύσει οικονομικά μ’ αυτές ακριβώς τις άδειες. Στο τέλος δεν θα αποτελέσουν παρά μία ανάμνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ