ΕΦΕΡΕ αποτέλεσμα η συνάντηση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτή Άρτας της ΝΔ, Γιώργου Στύλιου, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Καραμανλή, με θέματα που αφορούν δύο Δήμους αλλά και την ενίσχυση των αναγκών υγείας.
Να ξεκινήσουμε από το πρώτο. Τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο Κέντρο Υγείας της πόλης (παλαιό νοσοκομείο) βρίσκονται ήδη εγκατεστημένα από την Παρασκευή δύο κοντέινερ (από ένα στο καθένα). Και παράλληλα στη διάθεσή τους προς αξιοποίηση, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες συνδέσεις (ηλεκτρολογικές, ύδρευσης κλπ) και λοιπές συντηρήσεις. Αν και βέβαια είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Το κοντέινερ (φωτο δεξιά), εμβαδού 55 τετραγωνικών μέτρων στο νοσοκομείο, όπως μας είπε ο διοικητής, Ευάγγελος Ντάκουλας, θα χρησιμοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα ως εμβολιαστικό κέντρο, ενώ στο Κέντρο Υγείας πιθανόν επίσης για τον ίδιο σκοπό. Αν μη τι άλλο χρήσιμα.
Σημείωση: Τα κοντέινερ μεταφέρθηκαν από την Αττική όπου είχαν εγκατασταθεί για κάλυψη αναγκών από σεισμό αλλά και στο Ολυμπιακό χωριό.

Στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη

ΣΤΗΝ ίδια συνάντηση ο Γ. Στύλιος παρέθεσε στον Κ. Καραμανλή ένα αίτημα που αφορούσε το Δήμο Γ. Καραϊσκάκη.
Στο χωριό Άνω Πέτρα, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην συνολική αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης, κάτι που κρίθηκε αναγκαίο διότι το προηγούμενο ήταν πεπαλαιωμένο. Όμως κανένα τέτοιο έργο δε μπορεί να γίνει χωρίς ανασκαφικές εργασίες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι δρόμοι -κατά το κοινώς λεγόμενο- να γίνουν σουρωτήρι.
Γι’ αυτή, λοιπόν, την «ανακατωσούρα» μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στον υπουργό Υποδομών, ο οποίος κατανόησε πλήρως την ανάγκη αποκατάστασης ολόκληρου του εσωτερικού οδικού δικτύου. Προς το σκοπό αυτό εγκρίθηκε ποσό 150.000 ευρώ. Η έγκριση έφτασε ήδη στα χέρια του δημάρχου, Περικλή Μίγδου, ο οποίος σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του προχτές Δευτέρα, μας ανέφερε τον ακριβή σχεδιασμό από την συγκεκριμένη απόφαση. Κι όπως φαίνεται τα χρήματα πάνε σε καλή μεριά.

Στον Δήμο Κεντρ. Τζουμέρκων
ΤΑ αντίξοα καιρικά φαινόμενα εν μέσω χειμώνος, άφησαν πολλές ανοιχτές «πληγές» στο Δήμο Κεντρ. Τζουμέρκων, που για να επουλωθούν απαιτούνται παρεμβάσεις και για τις παρεμβάσεις προφανώς χρήματα.
Μιλάμε κατά πρώτον για τα Θεοδώριανα που είχαν πληγεί από το… περίεργο μπουρίνι, αλλά και από τις εν συνεχεία έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν κατολισθήσεις, καθιζήσεις, ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης και στους δρόμους.
Το ποσό που αποφασίστηκε να δοθεί στην ίδια συνάντηση ανέρχεται στα 250.000 ευρώ.
Οι προτεραιότητες θα δοθούν από τον δήμαρχο, Χρήστο Χασιάκο, που γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες. Έχει πολύ μεγάλη σημασία πάντως εκεί στα Τζουμέρκα να μη νοιώθουν ξεχασμένοι από… Θεούς και ανθρώπους. Άρα πολύ σωστά ανελήφθη η πρωτοβουλία από τον υφυπουργό Γιώργο Στύλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here