Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με απόφαση ανέδειξε την Τ.Ε.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. ως οριστικό ανάδοχο του έργου για την «Επέκταση της Ε.Ε.Λ. Νεοχωρίου με προσθήκη τριτοβάθμιας επεξεργασίας του Δήμου Νικολάου Σκουφά Άρτας, με συνολικό προϋπολογισμό 1.130.000 ευρώ.
Άλλες αποφάσεις
Η Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, έλαβε και τις εξής αποφάσεις:
• Ανέδειξε τον οριστικό ανάδοχο του έργου: « Άρση προσχώσεων, καθαρισμός κοίτης ρεμάτων-τάφρων και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 208.455,67 €. Ανάδοχος Άγγελος Τσιμπίκης
• Ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου του έργου «Ασφαλτοστρώσεις – κατασκευές τεχνικών στην Ε.Ο.19 Αρχάγγελος – Νεράιδα», προϋπολογισμού € 68.968,89.
Ενέκρινε τις διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων:
• «Άμεση αποκατάσταση βατότητας 17ης επαρχιακής οδού από Βουτσαρά – Κούρεντα – Χίνκα – Ζόριανη», προϋπολογισμού € 175.000.
• «Άμεση αποκατάσταση βατότητας της επαρχιακής οδού από Ε.Ο Ιωαννίνων – Κοζάνης έως Πύργο Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού € 37.000.

Θετικές γνωμοδοτήσεις επί ΜΠΕ από την Επιτροπή Περιβάλλοντος

Θετικά επί όλων των φακέλων Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που περιλαμβάνονταν στη σημερινή της Ημερήσια Διάταξη, γνωμοδότησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις ΜΠΕ που αφορούν:
• Λειτουργία Μονάδας Ιαματικής Θεραπείας Καβασίλων
• Μονάδα μαρμάρων στη θέση «Λαθήρω» της Τ. Κ. Καρίτσας
• Αμμοληψία στη θέση Πλατάνια του ρέματος Τύριας
• Μονάδα Παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου για συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας ισχύος 0,498 KW στην Τ.Κ. Άνω Ραβενίων Δήμου Πωγωνίου
• Ισόπεδος κυκλικός κόμβος στη διασταύρωση Ε.Ο. Ιωαννίνων- Αντιρρίου, οδού Ιωαννίνων και συνδετήριας περιφερειακής οδού πόλης Ιωαννίνων.
Σε παρέμβασή του στη συζήτηση για το Φάκελο της ΜΠΕ για τη μονάδα Βιοαερίου στην Τ.Κ. Άνω Ραβενίων ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ανέφερε ότι μελλοντικά θα είναι κανόνας η λειτουργία εγκαταστάσεων βιοαερίου για μεσαίες και άνω δυναμικότητας κτηνοτροφικές/πτηνοτροφικές μονάδες για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι μονάδες βιοαερίου γίνονται για να λύνουν και όχι να δημιουργούν προβλήματα. Μπορούν να λειτουργούν και δίπλα από οικισμούς. Πρέπει να προφυλάσσουμε το περιβάλλον για να έχουμε προϊόντα ποιότητας. Θεωρώ ότι στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την κλιματική αλλαγή ένα από τα μέτρα που θα ληφθούν, θα είναι η υποχρεωτική εγκατάσταση μονάδων βιοαερίου στις μεσαίες και άνω κτηνοτροφικές μονάδες». Ο Περιφερειάρχης συμπλήρωσε ότι εκείνο που δεν πρέπει να επιτραπεί είναι η μεταφορά κτηνοτροφικών και άλλων αποβλήτων στις Μονάδες Βιοαερίου από μέρη που δεν έχουν σχέση με την κάθε περιοχή. «Όποιες εγκαταστάσεις θα κάνουμε, θα είναι για να λύνουμε τα προβλήματα της περιοχής και μόνο», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ