ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ οι πληροφορίες του «Τ» οι οποίες έφερναν τον συμπατριώτη μας, Κώστα Σκούμα (φωτο), να παραμένει στην κορυφαία θέση της ΕΛΑΣ.
Ύστερα από τις κρίσεις που έγιναν υπό την προεδρία του αρχηγού, αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, αποφασίστηκε να διατηρηθεί στον βαθμό του αντιστρατήγου και παράλληλα ως γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας. Για μια ακόμα φορά το έργο του αξιολογήθηκε σημαντικό και η προσφορά του στην Ελληνική Αστυνομία μεγάλη.
Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι ο Κώστας Σκούμας είναι κοινά αποδεκτός και πως τυγχάνει διακομματικής αναγνώρισης, καθότι με την ίδια εμπιστοσύνη είχε περιβληθεί για τις μεγάλες του επιτυχίες και επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που συνεχίζεται και επί ΝΔ.
Παράλληλα -κι αυτό είναι το σπουδαιότερο – είναι καταξιωμένος στη συνείδηση των πολιτών που στο πρόσωπό του βλέπουν έναν αξιωματικό που βρίσκεται συνεχώς δίπλα φροντίζοντας για την ασφάλειά του.
Κάτι επίσης που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως έχοντας το γενικό πρόσταγμα της ΕΛΑΣ στα γεγονότα που συνέβησαν πέρυσι στον Έβρο όταν προκλήθηκε η Ελληνοτουρκική κρίση, έλαβε απ’ όλους τα εύσημα για την αποτελεσματική διαχείριση. Ο Κώστας Σκούμας είχε παραμείνει τότε δύο μήνες στην περιοχή.
Το ίδιο αποτελεσματική ήταν, εξάλλου, η διαχείριση στο Βόρειο Αιγαίο όταν είχε προκληθεί η μεγάλη πυρκαγιά στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών.
Επομένως, αξιοκρατικά κέρδισε όλα όσα κέρδισε μέχρι τώρα. Με την αξία του δηλαδή και το σπαθί του. Γι’ αυτό και είναι τρίτος τη τάξει μετά τον αρχηγό Μιχαήλ Καραμαλάκη και τον Ανδρέα Δασκαλάκη, αντιστράτηγοι όπως κι ο ίδιος, στην ιεραρχία της ΕΛΑΣ. Ο Κώστας Σκούμας γεννήθηκε στο Τετράκωμο Άρτας το 1962 και είναι πατέρας δύο παιδιών. Και εις ανώτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ