Μια και δυο στην πόρτα του προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου, βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Αναστασία Σίμου (φωτο).
Όπως πληροφορούμαστε το ραντεβού έκλεισε ως αρμόδια για θέματα προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων. Κουβέντιασε μαζί του επί μια ώρα το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί κυρίως σε Άρτα, αλλά σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία, από την αδιάθετη εσπεριδοπαραγωγή.
Έκανε λόγο για τις κλειστές αγορές, μίλησε για τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις, είπε για τον μύκητα που ακολούθησε και τέλος υπογράμμισε το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι παραγωγοί. Τι ζήτησε; Να δοθούν αποζημιώσεις και κυρίως να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, καλύπτοντας την παραγωγή όχι μόνο από παγετό και χαλάζι, αλλά και από άλλες καιρικές συνθήκες, ένεκα κλιματικής αλλαγής.
Παράλληλα πρότεινε την στρεμματική αποζημίωση των παραγωγών για την απώλεια εισοδήματος στα μανταρίνια και την αποζημίωση των πορτοκαλιών από τον παγετό. Όπως η κ. Σίμου έχει ανακοινώσει, έλαβε την διαβεβαίωση του προέδρου ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την λύση που θα δοθεί στο πρόβλημα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Άντε γιατί δεν μπορούν να περιμένουν άλλο οι δοκιμαζόμενοι αγρότες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ