«Οι μειώσεις των εξαγωγών λόγω πανδημίας έχει ελαττώσει την ζήτηση των εσπεριδοειδών με αποτέλεσμα η τιμή του προϊόντος να κατρακυλήσει, προκαλώντας οικονομική ζημιά στους παραγωγούς μας και στην τοπική οικονομία» είπε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, με τον οποίο συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Άρτας της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος.
Όπως μάς αναφέρει ο υφυπουργός, βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με τον υπουργό όσο και με την διοίκηση του ΕΛΓΑ, σε μια προσπάθεια αναζήτησης μιας βέλτιστης λύσης για οικονομική στήριξη των εσπεριδοκαλλιεργητών από ειδικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος είναι, επισημαίνει ο ίδιος, όταν αυτές οι ενισχύσεις εξασφαλιστούν να δοθούν σ’ όλους τους παραγωγούς και όχι μόνο σε κείνους που είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες.
Ο Γιώργος Στύλιος, απ’ ότι γνωρίζουμε, πιέζει τους συνομιλητές του να επιταχύνουν τις διαδικασίες, ώστε να υπάρξουν σύντομα θετικά αποτελέσματα, καθώς συμμερίζεται την αγωνία των Αρτινών αγροτών, κατανοεί την δύσκολη οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει και αντιλαμβάνεται πλήρως την ανάγκη ενίσχυσης καθότι -πέραν των άλλων- αναμένουν τη νέα καλλιεργητική περίοδο που συνδυάζεται με τις ανάλογες δαπάνες.
Γι’ αυτό και μιλώντας στην εφημερίδα μας, επιμένει: «Είναι υποχρέωσή μας να σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν πληγεί από την πανδημία με συγκεκριμένα έργα και αποτελέσματα». Χωρίς φυσικά να εξαιρεί τους αγρότες. Άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν. Εδώ και τώρα λύση, λοιπόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ