Από 1η Μαρτίου έως 13 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος Κτηνιατρικής Άρτας, πρόκειται να διενεργηθούν οι εμβολιασμοί και αιμοληψίες των αιγοπροβάτων για την Βρουκέλλωση (Μελιταίος πυρετός).
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται προς τους κτηνοτρόφους ότι, ακόμα κι αν δεν έχουν αρνάδες αναπαραγωγής, οφείλουν να είναι παρόντες κατά την επίσκεψη των κτηνιατρών της υπηρεσίας Κτηνιατρικής στην κοινότητά τους, όπου θα πραγματοποιηθεί αιμοληψία απ’ όλα τα ενεργά κριάρια.
«Όλα τα καταγεγραμμένα ζώα στο μητρώο της εκμετάλλευσης-τονίζεται- να φέρουν ενώτια. Μη συμμόρφωσή τους θα έχει επιπτώσεις στον επιτόπιο έλεγχο που διενεργείται στην εκμετάλλευσή τους. Όλοι οι παραγωγοί και κτηνοτρόφοι που ενδιαφέρονται να κάνουν εμβολιασμό και αιμοληψία, θα περιμένουν σε κεντρικό σημείο του χωριού ώστε να τηρείται κάθε φορά η προτεραιότητα του καθενός διαφορετικά, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Οι παραγωγοί και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι έχουν μικρό αριθμό αιγοπροβάτων (κάτω των 10) και βρίσκονται σε μακρινή απόσταση από το χωριό, να φροντίσουν εκ των προτέρων να έχουν τα ζώα στα οποία πρόκειται να γίνει εμβολιασμός και αιμοληψία στην πλατεία, την συγκεκριμένη ώρα και ημέρα, ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα και νωρίτερα για να διευκολυνθεί το έργο του συνεργείου και της υπηρεσίας και προς αποφυγή παρεξηγήσεων».
Γίνεται επίσης γνωστό ότι: «Οι παραγωγοί και κτηνοτρόφοι να γνωρίζουν εκ των προτέρων τον αριθμό των ζώων που δηλώνουν στο μητρώο εκμετάλλευσής τους, τον κωδικό εκτροφής, καθώς και τα ενώτια τα οποία έχουν τοποθετηθεί στις αρνάδες που πρόκειται να εμβολιαστούν ή των κριαριών που πρόκειται να γίνει αιμοληψία.
Για τον καλύτερο συγχρονισμό του προγράμματος, οι παραγωγοί να έχουν συνεργασία με τους προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων ώστε να ενημερώνονται. Οι πρόεδροι των Δημοτικών Διαμερισμάτων να έχουν στενή συνεργασία με το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΠΕ Άρτας σχετικά με την Βρουκέλλωση των αιγοπροβάτων και για κάθε τι που αφορά το ζωικό κεφάλαιο του Δημοτικού Διαμερίσματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ