Για «μεγάλη ικανοποίηση» αναφορικά με την προαγωγή του συγχωριανού τους, Γεώργιου Γιάννινα, στο βαθμό του αντιστράτηγου, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας.

«Είναι μία είδηση που μας χαροποίησε -επισημαίνεται- αφού ένας ακόμη Πηγιώτης, εν ενεργεία αξιωματικός, έφτασε σ’ αυτό το βαθμό. Δίδυμο Ηπειρωτών πλέον στην ηγεσία της ΕΛΑΣ με τον έτερο αντιστράτηγο, Κωνσταντίνο Σκούμα».

Για τον Γεώργιο Γιάννινα, η Αδελφότητα αναφέρει: «Η προαγωγή του για όσους ξέρουν καλά τον στρατηγό δεν ήταν έκπληξη αλλά επιβράβευση της εργατικότητας, της ακεραιότητας και την άριστης υπηρεσιακής του διαδρομής. Από την υπηρεσιακή διαδρομή του και ως προϊστάμενος Αστυνομικών Υπηρεσιών ήταν και είναι υπόδειγμα αξιωματικού.

Ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο ως γενικός Αττικής-ΓΑΔΑ, ήταν αυτός που επόπτευε και υλοποίησε το σχέδιο εφαρμογής των μέτρων για την πανδημία του covid-19 και τα κατάφερε στον απόλυτο βαθμό. Αυτό φάνηκε και από την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής των μέτρων που οφείλεται εν πολλοίς -κατά μεγάλο μέρος- στην Αστυνομία. Μ’ αυτό καταλαβαίνει κανείς ότι εδώ και ένα χρόνο νυχθημερόν 24 ώρες το 24ωρο ήταν εκεί για να καθοδηγεί όλες τις Αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής, χωρίς ουσιαστικά προσωπική και οικογενειακή ζωή. Η προαγωγή του αποδεικνύει και την αποτελεσματική εφαρμογή όλων των μέτρων. Αθόρυβος και μεθοδικός, ήπιων τόνων, με μεγάλη εκτίμηση μεταξύ των αστυνομικών δεν ξεχνούσε το χωριό μας και στις εκδηλώσεις της Αδελφότητας ήταν πάντα παρών.

Ποιος είναι

Ο Γιώργος Κ. Γιάννινας κατάγεται από τις Πηγές Άρτας -Ιστορική έδρα του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη και πιο συγκεκριμένα από τον οικισμό του Αγίου Βασιλείου.

Γεννήθηκε κυριολεκτικά δίπλα στις όχθες του Αχελώου, στην καρδιά της Αρχαίας Τετραφυλίας, στην Κοιλάδα του Αχελώου. Είναι γιός του Κωνσταντίνου Γιάννινα και της Γλυκερίας Φ. Μπαλά, της αδελφής του αείμνηστου συγχωριανού μας, Νίκου Μπαλά.

Παιδί και αυτός μιας αγροτικής οικογένειας της δεκαετίας του ‘60 που έζησαν την οικογένειά τους μέσα στη φτώχεια και τις στερήσεις. Σχολείο μιάμισι ώρα με τα πόδια στο κρύο, στο χιόνι και τη βροχή. Δύσκολες συνθήκες, ακατανόητες για τα σημερινά παιδιά. Έτσι, όμως, οπλίστηκε με δύναμη και θέληση για να φτάσει σήμερα εκεί που βρίσκεται. Στην ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Από μικρός και ο Γιώργος μαζί με την οικογένεια στους απάτητους γκρεμούς του Σέλτσου για να θρέψουν τα ζωντανά τους. Εκεί, σ’ αυτόν τον τόπο που θυσιάστηκαν εκατοντάδες Σουλιώτες Απρίλιο του 1804. Μέρος κακοτράχαλο γεμάτο κινδύνους και γκρεμνούς, αλλά όμορφος και γαλήνιος τόπος. Πέντε ώρες με τα πόδια πήγαινε-έλα από το σπίτι του μεγάλωνε βοηθώντας και αυτός στις αγροτικές εργασίες. Μια οικογένεια τίμιων ανθρώπων που αναζήτησαν την δεκαετία του ‘70 τη ζωή τους στην Αθήνα για να μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Έτσι, ένα μερίδιο του μπράβο ανήκει στους γονείς του και στην δική του οικογένεια που τον στερούνται πολλές ώρες της ημέρας. Να είναι καλά και να τον καμαρώνουν.

Του ευχόμεθα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Να τον δούμε και Αρχηγό της ΕΛΑΣ, γιατί όχι; Η ικανότητά του, το ήθος του και η αξία του το προδιαγράφουν.

Στρατηγέ μας, από τους συγχωριανούς σου θερμά συγχαρητήρια και καλή δύναμη».

Υπογράφει ο πρόεδρος της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας, Χρήστος Β. Καπερώνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ