Δήλωση Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας, γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για την παράδοση των κλειδιών των καταστημάτων τους από τους επαγγελματίες εστίασης στην Άρτα

Και στην Άρτα, όπως και σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα ως τη Ρόδο, οι επαγγελματίες της εστίασης συγκέντρωσαν σήμερα των κλειδιά των μαγαζιών τους, με σκοπό την παράδοσή τους στον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου.

Είναι η δική τους απάντηση στην προκλητική δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη «Όποιος θέλει να παραδώσει τα κλειδιά του, τα παίρνω εγώ!», στην κυνική αναρώτηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα «και πόσα έπαιρναν;», αναφερόμενος σε 300.000 ανθρώπους και αμφισβητώντας ακόμη και το μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί, αλλά –και πάνω απ’ όλα– στην αδιαφορία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά να στηρίξει πραγματικά τον κλάδο.

Πάνω από 120 επαγγελματίες της εστίασης παρέδωσαν σήμερα τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους στην Άρτα. Αυτό που χρειάζονται είναι ουσιώδη στήριξη και όχι μέτρα – ασπιρίνες. Για να αντέξουν την κρίση, για να μην κινδυνεύουν με λουκέτα 1 στις 2 επιχειρήσεις, για να μη μείνουν στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι.

Εμείς δύο φορές μέσα στο 2020 είχαμε προτείνει στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, τον τρόπο να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, με τα προγράμματα «Μένουμε Όρθιοι» 1 & 2, και πάλι ετοιμάζουμε επικαιροποιημένο πρόγραμμα που θα δώσει απαντήσεις στα αδιέξοδα και τις αγωνίες του κλάδου, που έχει πληγεί όσο κανένας άλλος κατά την πανδημική κρίση.

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά, έστω στο και πέντε, η κυβέρνηση της Ν.Δ, θα δεχθεί τις προτάσεις μας, που και αυτή τη φορά θα είναι απόλυτα τεκμηριωμένες και κοστολογημένες. Και ότι θα εγκαταλείψει να έχει στο στόχαστρό της τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Αυτήν που προεκλογικά –και υποκριτικά, όπως αποδείχθηκε– την είχε κάνει «σημαία» της και που στη συνέχεια μετατράπηκε στα κείμενα των σχεδιασμών της σε «επιχειρήσεις – ζόμπι».

Ελπίζουμε ότι, έστω και τώρα, ο κ. Μητσοτάκης και το περιβάλλον του θα αποκτήσουν ενσυναίσθηση και θα αντιληφθούν ότι οι άνθρωποι της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Και, όλοι μας γνωρίζουμε τι συμβαίνει όταν τσακίζεται η ραχοκοκκαλιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ