Η Υεμένη ήταν η «Ευδαίμων Αραβία». Μια πολύ πλούσια χώρα, το διαμάντι της Ανατολής. Σήμερα μαστίζεται από τη φτώχεια, την ανέχεια και τον εμφύλιο πόλεμο.

Μία από τις πρώτες χώρες που εξισλαμίστηκαν με φανατικούς οπαδούς της θρησκείας. Από τις πολύ μικρές ηλικίες ντύνονται όπως το απαιτεί η θρησκεία. Κορίτσια με ολόσωμα μαντήλια. Καλυμμένα πρόσωπα, προστατευμένα χέρια. Στο σύνολό τους όλα μαύρα.
Γάντια καλύπτουν τα χεράκια των κοριτσιών, που πηγαίνουν στο δημοτικό. Τίποτα από το ανθρώπινο κορμί δεν πρέπει να φαίνεται. Τα μάτια κι αυτά σχεδόν καλυμμένα από τα μαντήλια. Η χαρά της νιότης όμως δεν κρύβεται. Όταν με καλούσαν να βγάλουμε φωτογραφίες, τα μάτια τους γελούσαν. Ήθελαν να σταθούν δίπλα σε μια ξανθιά γυναίκα από το εξωτερικό, που δεν είχε καλυμμένο, ούτε το πρόσωπο, ούτε τα χέρια.
Ο φακός απαθανάτισε τρεις φιγούρες. Δύο μαύρες που στα δικά μας τα μάτια είναι ολόιδιες και μια ασκεπή. Καταδεικνύει τον διαχωρισμό των δύο κόσμων, που αντιπροσωπεύουμε. Τόσο τα διαφορετικά ήθη και τις συνήθειες, όσο και την αντιμετώπιση της γυναικείας φύσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ