Να αυξηθούν προϋπολογισμός και ο αριθμός τους

Στην δράση «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη πανδημία covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου», αναφέρεται η επιστολή που απέστειλε προς τον περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Καχριμάνη, με κοινοποίηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης και τον αναπληρωτή, Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκο Παπαθανάση αντίστοιχα, καθώς και στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου για το πλαίσιο ανάπτυξης (ΕΣΠΑ), ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, Γιάννης Γκολομάζος.

Στην επιστολή του αναφέρει: «Αξιότιμε κε Καχριμάνη, σε συνέχεια ολοκλήρωσης της υποβολής των αιτήσεων για την συμμετοχή των επιχειρήσεων στη δράση “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ηπείρου”, παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη την πρότασή μας για αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης, με σκοπό την αντίστοιχη των επιχορηγούμενων επιχειρήσεων που θα ενταχθούν.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρονται στο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου στις 24 Δεκεμβρίου 2020 με θέμα «7.972 αιτήσεις για ενίσχυση από μικρές- πολύ μικρές επιχειρήσεις» και το διαθέσιμο ποσό των 45 εκατ. ευρώ του προγράμματος, θα επιχορηγηθούν περίπου οι μισές από τις παραπάνω επιχειρήσεις που αιτήθηκαν στο πρόγραμμα.

Οι ιδιαίτερα δυσοίωνες συνθήκες, οικονομικές και κοινωνικές που έχουν δημιουργηθεί λόγω των παρατεταμένων μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού με αναστολή λειτουργίας πληθώρας επιχειρήσεων για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν δημιουργήσει αρκετά “χρέη” και οικονομικές δυσκολίες στις πληττόμενες επιχειρήσεις με αντίκτυπο τηn βιωσιμότητά τους. Για το λόγο αυτό, κρίνουμε ιδιαίτερα σημαντικό να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις, αν όχι όλες, οι οποίες θα αξιολογηθούν ως προς την ορθότητα του φακέλου τους και οι οποίες θα πληρούν το σύνολο των προϋποθέσεων της δράσης.

Η επιχορήγηση του εν λόγω προγράμματος, η οποία και αφορά την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των πληττόμενων επιχειρήσεων για το έτος 2021, θα αποτελέσει σημαντική στήριξη των επιχειρήσεων αυτών με αντίκτυπο τηn ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας και κατ’ επέκταση την αποφυγή “λουκέτων” και χαμένων θέσεων εργασίας. Ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκριση σας στο αίτημά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ