Στις προτεραιότητες που δόθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου στην Άρτα για το 2020 αναφέρεται ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Ψαθάς, ο οποίος μιλώντας στον «Τ» σταχυολογεί και εκείνες που βρίσκονται στην «ατζέντα» της Περιφερειακής Ενότητας για το 2021.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Καινούργιου

«Το 2020 -αναφέρει- παρά τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία, η Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, σχεδίασε και υλοποίησε πάρα πολλά έργα σε βασικές υποδομές που αφορούν το οδικό δίκτυο της περιοχής» και προσθέτει:
«Παράλληλα υλοποιήθηκαν πολλά έργα προστασίας και ανάδειξης των μνημείων μας, καθώς επίσης παρεμβάσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων και του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Πολλές ακόμη ήταν οι δράσεις στήριξης των δομών Υγείας και του ΕΣΥ λόγω της
πανδημίας».
Ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας, δηλώνει κατηγορηματικά: «Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί ακατάπαυστα και το 2021, έτος στο οποίο πρόκειται να υλοποιηθούν μελέτες και έργα σε σημαντικούς τομείς βελτίωσης των υποδομών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής μας.
Η Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, σε συνεργασία με διάφορους φορείς, προγραμματίζει, σχεδιάζει και υλοποιεί έργα και δράσεις που θα βοηθήσουν τον τόπο μας».
7
Όσα έγιναν το 2020
Απαντώντας στο ερώτημα της εφημερίδας μας σχετικά με τα σημαντικότερα έργα που ολοκληρώθηκαν το 2020 ή βρίσκονται υπό κατασκευή, ο κ. Ψαθάς, απαριθμεί τα εξής:
Πρώτον, τη μελέτη οριοθέτησης ρέματος Μπούση.
Δεύτερον, τη μελέτη οριοθέτησης κοίτης Αράχθου από το φράγμα έως τις εκβολές στο Νεοχώρι, σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών.
Τρίτον, την ολοκλήρωση του δρόμου Καστανιά-Τετράκωμο, για την ένωση των δύο ορεινών περιοχών, δηλαδή των Τζουμέρκων και των Ραδοβυζίων.
Τέταρτον, την κατασκευή οδικού άξονα Μεσόπυργος – όρια νομού Αιτωλοακαρνανίας (επαρχιακό δίκτυο).
Πέμπτον, διάφορα έργα προστασίας περιβάλλοντος που βελτιώνουν την ποιότητα των κατοίκων της Άρτας, σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό.
Και έκτον, μελέτες για την ανακαίνιση – αναδιαρρύθμιση του κτιρίου του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ».

Όσα θα γίνουν το 2021
Εις ότι αφορά το 2021 και όσα σχεδιάζονται να υλοποιηθούν, ο κ. Ψαθάς, αναφέρεται στα εξής έξι έργα:
Πρώτον, στην κατασκευή επαρχιακής οδού Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη. Πρόκειται-διευκρινίζει- για την Β’ φάση του έργου που αφορά στον επαρχιακό δρόμο.
Δεύτερον, στην δημοπράτηση του έργου συντήρησης και ανάδειξης του Ιμαρέτ.
Τρίτον, στην ανέγερση Διοικητηρίου στο παραχωρηθέν στρατόπεδο «Παπακώστα».
Τέταρτον, στην ανεύρεση πόρων για χρηματοδότηση της μελέτης για παραλίμνιο δρόμο.
Πέμπτον, στην υλοποίηση μελετών για τα αρδευτικά έργα: α) πεδιάδας Πέτα – Κομποτίου, με προϋπολογισμό ύψους 600.000 ευρώ και β) πεδιάδας Άρτας, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.
Έκτον, στην κατασκευή αλλά και στις παρεμβάσεις στον επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, όπως η νέα χάραξη του δρόμου Περάνθη – Κομπότι, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ