Την απόφαση κατανομής στους αρμόδιους φορείς των ποσών ενισχύσεων των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στο καθεστώς «Γενική Επιχειρηματικότητα» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, του έτους 2018 (γ’ κύκλος) υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης (φωτο).
Το συνολικό ποσό είναι ύψους 475.000.000 ευρώ για φοροαπαλλαγές και 295.000.000 ευρώ για επιχορήγηση, επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης και επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης.
Σε ότι αφορά την Περιφέρεια της Ηπείρου τα ποσά που κατανέμονται είναι 1.850.000 ευρώ και 3.020.000 ευρώ αντίστοιχα. Η Περιφέρεια βρίσκεται μεταξύ εκείνων με τις πιστώσεις χαμηλότερου ύψους.
Όπως διευκρίνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε σχετική επικοινωνία που είχε μαζί του ο «Τ» «η κατανομή του υπουργείου γίνεται βάσει των αντίστοιχων επενδυτικών προτάσεων που έχουν κατατεθεί».
Εν τω μεταξύ από το υπουργείο Ανάπτυξης διευκρινίζεται πως σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης με την ανάρτηση των οριστικών πινάκων κατάταξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here