Παρ’ ολίγον η Άρτα να γίνει θέμα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο! Για την ακρίβεια θα ασχολούνταν με την περιοχή μας οι Φιλανδοί, οι Ιταλοί, οι Κροάτες, οι Ισπανοί και οι Κύπριοι. Ο λόγος είναι απλός: Το 9ο δημοτικό σχολείο, με συνολικά 105 μαθητές, υλοποιεί το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Erasmus», με θέμα «Together to get there» (Μαζί να είμαστε εκεί).
Στο πλαίσιο του προγράμματος αποστολές από τις άλλες συμμετέχουσες χώρες επρόκειτο να επισκεφθούν τον προσεχή μήνα (Φεβρουάριο) την πόλη μας. Κι αυτό γιατί το 9ο δημοτικό είναι ο εταίρος του προγράμματος για την Ελλάδα.
Πώς αλήθεια θα σχολίαζαν το γεγονός ότι η πίσω αυλή του καταρρέει, όταν οι σχολικές υποδομές των χωρών τους ξεπερνούν κατά πολύ το δικό μας ανώτατο επίπεδο;
Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, ο covid-19… σώζει την περιοχή από το ρεζίλεμα. Διότι το πρόγραμμα που επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον προσεχή Ιούνιο έλαβε παράταση έως τον Ιούνιο του 2022. Παράλληλα, η επικινδυνότητα διασποράς του ιού, και εν προκειμένω της απαγόρευσης ταξιδιωτικών αποστολών, οδήγησε σε απόφαση αναβολής της προγραμματισμένης για τον Φεβρουάριο 2021, συνάντησης των πέντε συμμετεχόντων ευρωπαϊκών σχολείων στην Ελλάδα, δηλαδή στην Άρτα. Με την εικόνα που παρουσιάζει το μέγεθος της καθίζησης στο 9ο δημοτικό είναι να μην αναφωνήσει κανείς «ούφφφ… ευτυχώς δεν θάρθουν».
Ευχής έργον, λοιπόν, είναι η τεχνική παρέμβαση – όπως άλλωστε έχει τονιστεί από πλευράς Δήμου Αρταίων – να προχωρήσει πράγματι με ρυθμούς κατεπείγοντος, ώστε να μην πάει χαμένη η παράταση που πήραμε ελέω κορωνοϊού. Όταν δηλαδή επανακαθοριστεί η συνάντηση στην Άρτα να είναι τουλάχιστον στέρεο και ασφαλές το σχολείο φιλοξενίας. Β.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here