Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδη, σχετικά με την επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας και τις παρατηρήσεις τους που αφορούν στην Προδημοσίευση της Δράσης «e-λιανικό», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020, και σκοπό έχει την επιχορήγηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop).
Ο κ. Γκόκας επισημαίνει την αδυναμία των περισσοτέρων επιχειρήσεων, λόγω έλλειψης ρευστότητας, να αποπληρώσουν κατά το σύνολό της τη δαπάνη για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, ενώ δεν γνωρίζουν εκ των προτέρων αν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα. Γι’ αυτό και το Επιμελητήριο Άρτας ζητά να έχουν οι επιχειρήσεις εξ αρχής την ενημέρωση για την ένταξη τους, και να υπάρχει η δυνατότητα λήψης προκαταβολής.
Επιπλέον τονίζει το ασφυκτικό όριο των τριάντα (30) ημερών για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και την ανάγκη για αλλαγή της προϋπόθεσης επιλεξιμότητας των επιχειρήσεων που έχουν ως μοναδική δραστηριότητα το λιανεμπόριο με ΚΑΔ 47 και να συμπεριληφθούν και οι περιπτώσεις με δευτερεύοντα τον ΚΑΔ 47 όταν αυτός έχει τα περισσότερα έσοδα.
Τέλος ο κ. Γκόκας ζητά από τον κ. Υπουργό να λάβει υπόψη του τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Άρτας, καθώς οι επιχειρήσεις για να επιβιώσουν σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία έχουν ανάγκη από κάθε ουσιαστική στήριξη και να τον ενημερώσει για τις αποφάσεις και τις ενέργειές του.

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

Προς: Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
κ. Α. Γεωργιάδη

Θέμα: «Παρατηρήσεις για τη Δράση «e-λιανικό»»

Κύριε Υπουργέ,
Σας καταθέτω την υπ’ αριθμ.: 68/18-1-2021 επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας, η οποία ήδη σας έχει κοινοποιηθεί, σχετικά με τις παρατηρήσεις που έχουν θέσει για την Προδημοσίευση της Δράσης «e-λιανικό».
Στην επιστολή τους, επισημαίνουν καταρχήν, την αδυναμία, λόγω έλλειψης ρευστότητας, των περισσοτέρων επιχειρήσεων να υλοποιήσουν και να εξοφλήσουν το σύνολο των δαπανών για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, πριν ακόμα γνωρίζουν αν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και χωρίς τη δυνατότητα λήψης προκαταβολής, και γι’ αυτό ζητούν να είναι ενήμεροι εκ των προτέρων για την ένταξή τους στο πρόγραμμα.
Επίσης αναφέρονται στο ασφυκτικό όριο των τριάντα (30) ημερών για την ολοκλήρωση του έργου και στην ανάγκη αλλαγής της προϋπόθεσης επιλεξιμότητας των επιχειρήσεων που έχουν κύρια δραστηριότητα μόνο το λιανεμπόριο με ΚΑΔ 47, και να συμπεριληφθούν και οι περιπτώσεις που έχουν ως δευτερεύοντα τον ΚΑΔ 47 όταν αυτός έχει τα περισσότερα έσοδα.
Παρακαλείσθε κύριε Υπουργέ να λάβετε υπόψη σας τα αιτήματα του Επιμελητηρίου Άρτας με σκοπό τη στήριξη των επιχειρήσεων σ’ αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία, για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος, και να με ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ