Ερώτηση προς τους υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπύλιο Λιβανό, αναφέροντας αναλυτικά τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Άρτας, από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν λόγω της πρόσφατης σφοδρής βροχόπτωσης, κατέθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστος Γκόκας.
«Οι έντονες βροχοπτώσεις -επισημαίνει- είχαν ως αποτέλεσμα τις εκτεταμένες ζημιές και τα σοβαρά προβλήματα σε υποδομές, περιουσίες πολιτών, επιχειρήσεων, καθώς αγροτικών καλλιεργειών και εγκαταστάσεων. Επλήγησαν -προσθέτει- τρεις Δήμοι, ήτοι: Νικ. Σκουφά, Γ. Καραϊσκάκη και Κεντρ. Τζουμέρκων».
Την Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Νικ. Σκουφά και συνομίλησε με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους πολίτες των περιοχών για τις ζημιές που προκλήθηκαν. Παράλληλα ενημερώθηκε από τους αρμόδιους φορείς των Δήμων Γ. Καραϊσκάκη και Κεντρ. Τζουμέρκων για τις καταστροφές που υπέστησαν οι Δήμοι, κυρίως σε υποδομές, όπως στο οδικό δίκτυο και στα δίκτυα ύδρευσης.
Ιδιαίτερα στο Δήμο Ν. Σκουφά και περισσότερο στη Δημοτική Ενότητα Πέτα, η σφοδρή κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα δρόμοι και εκτάσεις να λημμυρίσουν,να προκληθούν ζημιές σε καλλιέργειες, επιχειρήσεις και σπίτια κατοίκων, αλλά και σοβαρές ζημιές σε υποδομές του Δήμου. Ο εν λόγω Δήμος με έγγραφό του -σημειώνει στην ανακοίνωση- ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των μεγάλων καταστροφών. Σε άλλο σημείο της ερώτησης, τονίζει ότι «υπάρχει ανάγκη άμεσης δράσης για αποκατάσταση των ζημιών».
Η ερώτησή του συνίσταται στα εξής: «Ποιες οι ενέργειές σας σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης και των ζημιών που προκλήθηκαν και για την ουσιαστική στήριξη όλων των πληγέντων σ’ όλους τους Δήμους; Ποιες οι προθέσεις σας σχετικά με το αίτημα του Δήμου Ν. Σκουφά για την κήρυξή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Ποιες οι πρωτοβουλίες σας για έργα και παρεμβάσεις στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη, που είχε ενταχθεί σ’ αυτό το πλαίσιο έκτακτης ανάγκης; Ποιος ο προγραμματισμός για τα μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας Άρτας, στον Άραχθο, αλλά και των απαραίτητων μικρότερων έργων σε ρέματα, μικρούς ποταμούς και παραποτάμους;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ