Την κήρυξη των Δήμων Κόνιτσας, Ζαγορίου, Μετσόβου, Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Πάργας, Βορείων Τζουμέρκων, Κεντρικών Τζουμέρκων και Γ. Καραϊσκάκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εισηγείται η Περιφέρεια Ηπείρου προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Η πρόταση διατυπώνεται προκειμένου να αντιμετωπιστούν με γρήγορες διαδικασίες οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τις έντονες και συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Ήδη, με προηγούμενη απόφαση, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Πέτα και Κομποτίου Δήμου Νικ. Σκουφά. Την ανακοίνωση έκανε ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην προχθεσινή συνεδρίαση (Δευτέρα) της Οικονομικής Επιτροπής, κατά την οποία ελήφθησαν αποφάσεις για τις πρώτες παρεμβάσεις άρσης καταπτώσεων σε Κεφαλοχώρι Κόνιτσας, Ανθοχώρι Μετσόβου, Βάρδα ποταμό, Κάψαλα Άρτας, Ρετσιανά-Καστανιά Άρτας, Βούρμπιανη και Ανήλιο.
Ο περιφερειάρχης, τόνισε ότι ζημιές σε καθιζήσεις, καταπτώσεις, κατολισθήσεις πρανών και υπερχειλίσεις ποταμών, έχουν προκληθεί σ’ όλη την Ήπειρο, οι μεγαλύτερες όμως αφορούν τις ορεινές περιοχές, καθώς εκτός των άλλων, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, οι χιονοπτώσεις έχουν περιοριστεί σε λίγες μόνο βουνοκορφές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here