Ανακοίνωση για την φετινή αρνητική εικόνα διάθεσης των εσπεριδοειδών και κυρίως των μανταρινιών, εξέδωσε η ΝΕ Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Αναφέρει συγκεκριμένα: «Είναι γνωστό σ’ όλους τους Αρτινούς το σοβαρότατο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην περιοχή μας εξαιτίας της μη διάθεσης από τους παραγωγούς των πορτοκαλιών ιδίως δε των μανταρινιών, με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή τους.
Όσοι διέθεσαν την παραγωγή τους, την διέθεσαν σε εξευτελιστικές τιμές, μη καλύπτοντας ούτε καν τα έξοδα παραγωγής τους, ενώ όσοι δεν διέθεσαν καν την παραγωγή τους έχουν υποστεί τεράστια οικονομική καταστροφή.
Κατά καιρούς έχουν γίνει μεμονωμένες παρεμβάσεις από τοπικούς παράγοντες και φορείς, πλην όμως δεν έχουν οδηγήσει σε κανένα απολύτως αποτέλεσμα, αφού ο αρμόδιος υπουργός και εν γένει η κυβέρνηση δεν έχουν ευαισθητοποιηθεί μέχρι σήμερα για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.
Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών. Ενώ επέλεξε να στηρίξει τους μεγάλους οικονομικούς παράγοντες, όπως AEGEAN, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εταιρίες διοδίων κλπ, αρνείται να σταθεί στο πλευρό των οικονομικά αδυνάτων παραγωγών εσπεριδοειδών της περιοχής μας, καλύπτοντας πλήρως τις οικονομικές τους απαιτήσεις για να μην οδηγηθούν στην φτωχοποίηση.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση έχει ταχτεί με το μέρος των λίγων και ισχυρών αφήνοντας τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην τύχη της εν μέσω της πανδημικής και της οικονομικής κρίσης.
Τα συμφέροντα των αγροτών είναι αντίθετα μ’ αυτά της κυβέρνησης. Οι αγρότες συντρίβονται λόγω της μεγάλης απώλειας εισοδήματος και της διόγκωσης των νέων χρεών. Η Ελλάδα είναι τελευταία στη λήψη μέτρων στήριξης σ’ όλη την Ευρώπη.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη υλοποιεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο που χρησιμοποιεί την πανδημία και την ύφεση ως ευκαιρία για να λεηλατηθούν οι αδύναμοι προς όφελος των ισχυρών, να χτυπηθεί ο παραγωγικός κόσμος, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.
Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή, τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας, κ. Βασίλη Ψαθά, τον δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, την δήμαρχο Νικ. Σκούφα, Ροζίνα Βαβέτση, να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να αποφασίσουν από κοινού τον τρόπο διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων των εσπεριδοπαραγωγών ώστε να αποτραπεί ο ολικός αφανισμός των αγροτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στέκεται στο πλευρό των αγροτών και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον για τον παραγωγικό κόσμο της χώρας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ