Με ανακοίνωσή του, το Επιμελητήριο Άρτας κάνει γνωστό ότι από 11 Ιανουαρίου 2021 εφαρμόζεται πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ που θα καλύπτει τη χρηματοδότηση του 50% των τελών κατάθεσης εθνικού σήματος ή σχεδίου, καθώς και σήματος της ΕΕ ή κοινοτικού σχεδίου, μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ ανά επιχείρηση.

Η πρωτοβουλία ανελήφθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ-EUIPO), σε συνεργασία με τα Εθνικά Γραφεία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά δράσεων που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια. Σκοπό έχει να θέσει τη διανοητική ιδιοκτησία στην υπηρεσία κυρίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), ώστε αυτές να εφοδιασθούν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα άυλα περιουσιακά τους δικαιώματα επί εμπορικών σημάτων και σχεδίων με στόχο να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και παράλληλα να ωφελήσουν την οικονομία και την κοινωνία μας.

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων http://www.mindev.gov.gr. Για πληροφορίες επικοινωνείτε και με το Επιμελητήριο Άρτας στο τηλέφωνο 26810 28728.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ