Σε προχειρότητα της κεντρικής διοίκησης που μεταβιβάζεται στον γιατρό και τον νοσηλευτή, αποδίδει την μετακίνηση της γιατρού-πνευμονολόγου, Βιργινίας Αρχιμανδρίτη, με δηλώσεις του προς τον «Τ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων και Κέντρων Υγείας, Ιωάννης Πασιάς (φωτο).
Ανέφερε συγκεκριμένα: «Αντί να κάνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών συνεχίζεται μια επικίνδυνη πολιτική με μπαλώματα ενός ξεχαρβαλωμένου πουλόβερ της δημόσιας υγείας, αδιαφορώντας προκλητικά για την υγεία και τη ζωή ασθενών και υγειονομικών.
Λεφτά για τα κανάλια υπάρχουν ώστε να προωθούν την αδιαφορία τους στο άρμα της ευθύνης και του ψεύτικου ενδιαφέροντος. Λεφτά, όμως, δεν υπάρχουν για να καλυφθούν, αν όχι όλες, κάποιες τουλάχιστον από τις 940 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί. Προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν βλέπουμε. Βλέπουμε, ωστόσο, μετακινήσεις προσωπικού που σε κάποιες περιπτώσεις-μιλώ για το νοσοκομείο Άρτας- αγγίζουν την σφαίρα του παραλόγου και μας οδηγούν, χωρίς βέβαια να λύνουν προβλήματα, σε μεγαλύτερους προβληματισμούς σχετικά με τον τρόπο που γίνονται.
Με την στάση και την συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους, έχουμε την εντύπωση ότι η προχειρότητα και η ανευθυνότητα της κεντρικής διοίκησης, δηλαδή της κυβέρνησης, μεταβιβάζεται προς τα κάτω με τελικό αποδέκτη τον γιατρό και τον νοσηλευτή που θα υποχωρήσουν σ’ ένα “εντέλλεσθε”. Επειδή αυτοί χαρακτηρίζονται από υπευθυνότητα και εργασιακή συνείδηση, δεν θα πρέπει να τσαλακώνονται και να χρησιμοποιούνται ως αναλώσιμα υλικά όταν το σύστημα τους χρειάζεται.
Η απόφαση του υπουργείου αναφέρεται σε τρίμηνη μετακίνηση της πνευμονολόγου. Προφορικά και με ηλεκτρονικό μήνυμα εκ των υστέρων σημειώνεται πως θα παραμείνει στο νοσοκομείο Έδεσσας για μια εβδομάδα. Δεν μας πείθουν αυτά διότι κανένα email δεν μπορεί να έχει ισχύ μπροστά σε έγγραφη απόφαση γενικού γραμματέα υπουργείου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ