Ραγδαίες εξελίξεις επιφέρει η απόφαση του υπουργείου Υγείας να μετακινηθεί από το νοσοκομείο Άρτας στο αντίστοιχο της Έδεσσας, η ιατρός-πνευμονολόγος του τμήματος covid, Βιργινία Αρχιμανδρίτη.
Προχτές Δευτέρα εκδηλώθηκε πολύ μεγάλη οργή και αγανάκτηση στη συνάντηση που είχαν στο αμφιθέατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος οι γιατροί με τον διοικητή, Ευάγγελο Ντάκουλα. Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το «εντέλλεσθε» που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς για την απόφαση αυτή ουδεμία ενημέρωση προηγήθηκε, αλλά ούτε και ζητήθηκε η συναίνεση της μετακινούμενης. Όλα έγιναν εντελώς ξαφνικά και όλα έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία!
Περισσότερο έντονες, ωστόσο, ήταν οι αντιδράσεις τόσο της ιατρού πνευμονολόγου, Έλσας Δημοπούλου όσο και της διευθύντριας της Πνευμονολογικής Κλινικής που μετατράπηκε σε covid και παράλληλα διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας νοσοκομείου Άρτας, που αναπληρώνει τον διοικητή, Αύρας Λυκούρη. Στη συνάντηση με τον κ. Ντάλουκα, η γιατρός Έλσα Δημοπούλου, υπέβαλε την παραίτησή της από το ΕΣΥ, δηλώνοντας στον «Τ» ότι θα ισχύσει στην περίπτωση που δεν ανακληθεί η μετακίνηση. Ταυτόχρονα την παραίτησή της από την θέση διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας υπέβαλε η Αύρα Λυκούρη.

Αύρα Λυκούρη: Ζητώ…
Σε δήλωσή της προς τον «Τ» η κ. Λυκούρη, ανέφερε: «Ως διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝ Άρτας, θέση από την οποία παραιτήθηκα σήμερα (Δευτέρα) λόγω των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με το “εντέλλεσθε” μετακίνησης της συναδέλφου ιατρού του τμήματος covid, ως διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής, της οποίας η λειτουργία ανεστάλη προκειμένου να εξασφαλιστεί η στελέχωση του Τμήματος covid από τους τέσσερις πνευμονολόγους ιατρούς, ως διευθύντρια της μονάδας covid, της οποίας η λειτουργία πλήττεται και αποδυναμώνεται: Ζητώ την άμεση ανάκληση της μετακίνησης της συναδέλφου (η οποία ήδη έχει αναλάβει καθήκοντα στο νοσοκομείου Έδεσσας). Ζητώ να μην υπάρξουν άλλες παρόμοιες μετακινήσεις.
Στο επιχείρημά τους ότι “έχουμε πόλεμο και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε” δηλώνω ότι εμείς δίνουμε τη μάχη μας από τις 31 Οκτωβρίου 2020 που, κυριολεκτικά εν μια νυκτί, ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας covid του νοσοκομείου μας και στην οποία έκτοτε έχουν νοσηλευτεί 60 περιστατικά από το νομό μας και τους γειτονικούς νομούς.
Στον πόλεμο αυτό υπάρχουν κι άλλα διαθέσιμα όπλα, πέραν των “εντέλλεσθε”. Κι αυτά είναι οι άμεσες προσλήψεις προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και να ενισχυθεί το ΕΣΥ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ