Στην εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας στα δίκτυα ύδρευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Αμβρακικού, Βλαχερνών και Φιλοθέης, προχωρά η ΔΕΥΑ Άρτας μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Με τα συστήματα αυτά θα μπορεί να γίνεται εύκολα εντοπισμός και παράλληλα ο περιορισμός των διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης που οφείλονται κυρίως σε βλάβες.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.726.086 ευρώ και είναι χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος». Είχε προηγηθεί η εγκατάσταση ανάλογου συστήματος στην πόλη της Άρτας, σε Κωστακιούς, Κεραμάτες και Λιμίνη. Ταυτόχρονα, υπάρχει αυτοματοποιημένος τρόπος ελέγχου και ρύθμισης της ποιότητας του παρεχόμενου ύδατος.
Στο έργο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται οι εξής εργασίες: Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 40 Τοπικών Σταθμών ελέγχου για την παρακολούθηση, τον τηλεέλεγχο και τον τηλεχειρισμό λειτουργικά κρίσιμων παραμέτρων (παροχή, πίεση, στάθμη, ποιοτικά χαρακτηριστικά), σε γεωτρήσεις, δεξαμενές, υδρομαστεύσεις, αντλιοστάσια και φρεάτια των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου. Κι ακόμα: Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Κεντρικού Σταθμού Έλεγχου (ΚΣΕ), στον οποίο θα πραγματοποιείται η συγκέντρωση και επεξεργασία του συνόλου των δεδομένων από τους Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου, ώστε να επιτυγχάνεται αποτελεσματικά ο τηλεέλεγχος και ο τηλεχειρισμός του δικτύου ύδρευσης. Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Φορητού Σταθμού (ΦΣΕ) τύπου laptop για την συνολική εποπτεία του δικτύου. Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος ασύρματης επικοινωνίας GPRS (3G/4G) μεταξύ των Σταθμών, εγκατάσταση και διασύνδεση των οργάνων ποιοτικού έλεγχου του νερού κα.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ και δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ανέφερε: «Με το έργο αυτό η διαχείριση του νερού μπαίνει σε μια νέα εποχή, σ’ ένα άλλο επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε καλύτερη διαχείριση, ενώ θα μπορούμε να παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο πού εντοπίζεται το πρόβλημα. Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΑ, ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον Δήμο μας. Ουσιαστικά με τα έργο αυτό θα έχουμε τον έλεγχο των δεξαμενών και γενικότερα την διαχείριση του δικτύου, έτσι ώστε να δίνουμε άμεσες λύσεις εκεί που χρειάζεται. Εντοπίζουμε, δηλαδή, εγκαίρως διαρροές και βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης και επεμβαίνουμε άμεσα για την αποκατάστασή τους, βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες. Η τηλεμετρία στο δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Ξηροβουνίου που απομένει, θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση από την ΔΕΥΑΑ στο πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ τις επόμενες ημέρες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ