Για τις 9 Μαρτίου 2021 προσδιορίζεται χρονικά, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η λειτουργία στην Άρτα Κτηματολογικού Γραφείου, που θα είναι ενταγμένο ως υποκατάστημα στο αντίστοιχο Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα.
Θα είχε συσταθεί νωρίτερα, λένε οι πηγές μας, αλλά πηγαίνει παραπίσω λόγω πανδημίας, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι σ’ άλλους νομούς της χώρας έχουν τεθεί ήδη σε λειτουργία.
Σε εκκρεμότητα, εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να παραμένει η υπόθεση του υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας που είχε αποφασιστεί η μεταφορά του στην Πρέβεζα με σκοπό να ενσωματωθεί στο εκεί υποκατάστημα του Κτηματολογικού Γραφείο Ηπείρου.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, καθώς επίσης των Δήμων Ζηρού και Αρταίων, όπως και άλλων φορέων των δύο περιοχών, καθώς σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κυρίως λόγω της αποστάσεως, θα δημιουργηθούν πάμπολλα προβλήματα στις συναλλαγές των πολιτών. Μεταξύ αυτών και σε 15 χωριά της Άρτας που υπάγονται στο εν λόγω υποθηκοφυλακείο.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας μάλιστα προσέφυγε στο ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) σε μια προσπάθεια να ματαιώσει έναν τέτοιο σχεδιασμό. Η προσφυγή ανακοινώθηκε ότι θα εξετάζονταν τον προηγούμενο μήνα, όμως λόγω καραντίνας μετατέθηκε χρονικά.
Γνωρίζουμε, ωστόσο, πάρα πολύ καλά ότι οι διερευνητικές επαφές με το Ελληνικό Κτηματολόγιο συνεχίζονται και πως μια από τις πολλές πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης πριν 10 μέρες. Καθ’ όλα αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πάντως ότι ήταν περισσότερο εποικοδομητική από κάθε προηγούμενη. Τουτέστιν δεν έσβησε και η τελευταία χαραμάδα φωτός για μια… ενδιάμεση λύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ