Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν αναφορά προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, σχετικά με την αντιμετώπιση του κυνηγιού ως μία υπαίθρια δραστηριότητα άθλησης κατά τη περίοδο του απαγορευτικού λόγω πανδημίας, όπως αναφέρει στην επιστολή της η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος.
Στη επιστολή επισημαίνεται ότι σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπεται το κυνήγι ως μοναχική δραστηριότητα, που δεν ενοχοποιείται για τη διασπορά του κορωνοϊού. Άλλωστε το κυνήγι αποτελεί και ένα μέσο ισορροπίας της άγριας πανίδας που είναι απαραίτητο στη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως αναφέρουν, είναι αυτό του πληθυσμού του αγριόχοιρου. Ο κ. Γκόκας είχε ήδη και ο ίδιος τονίσει το πρόβλημα που υπάρχει λόγω της πληθώρας των αγριόχοιρων, κυρίως στα ημιορεινά και ορεινά χωριά της Άρτας, με καταστροφές στις καλλιέργειες, στους αγρούς και στους κήπους των περιοχών αυτών. Οι κάτοικοι είναι απογοητευμένοι κα αγανακτισμένοι. Με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση το κυνήγι του αγριόχοιρου επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Οι νέες απαγορεύσεις και η συνέχισή τους, αφού και η πανδημία δυστυχώς συνεχίζεται, θα επιδεινώσουν τα προβλήματα αυτά.
Οι Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να επανεξετάσουν το αίτημα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος να επιτραπεί η ατομική άσκηση της δραστηριότητας του κυνηγιού, και να τους απαντήσουν σχετικά.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:

Προς τους Υπουργούς:
-Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοϊδη
-Υγείας, κ. Β. Κικίλια

Ο Γραμματέας της Κ.Ο «Κίνημα Αλλαγής» Βασίλης Κεγκέρογλου και οι Βουλευτές Μιχάλης Κατρίνης, Απόστολος Πάνας, Γεώργιος Αρβανιτίδης, Χρήστος Γκόκας, Αχμέτ Ιλχάν, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, Γεώργιος Μουλκιώτης, Δημήτριος Μπιάγκης, Μπαράν Μπουρχάν, Ανδρέας Πουλάς, Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης και Φραγγίδης Γεώργιος κατέθεσαν αναφορά, την επιστολή διαμαρτυρίας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με την οποία επανέρχονται και ζητούν το κυνήγι, όπως άλλωστε συμβαίνει σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, να επιτραπεί η ατομική άσκηση της δραστηριότητας του, αφού όπως υποστηρίζουν ως υπαίθρια και μοναχική δραστηριότητα ΔΕΝ μπορεί να προκαλέσει συνθήκες διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, ή να ενοχοποιηθεί για τη διασπορά του κορωνοϊού και αιτούνται απαντήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ