Στους 354 ανήλθαν οι Αρτινοί πολίτες, οι οποίοι προσήλθαν το Σαββατοκύριακο για δειγματοληπτικό έλεγχο κορωνοϊού από Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ με γρήγορα τεστ μέσα από αυτοκίνητο.
Από τους ελέγχους διαγνώστηκε να έχει προσβληθεί από τον ιό μόνο ένας αστυνομικός, ο οποίος ήταν ασυμπτωματικός και τέθηκε σε καραντίνα 15 ημερών. Θετικό βγήκε το τεστ και από τον μοριακό έλεγχο.
Εν τω μεταξύ μετά το Σαββατοκύριακο στην πόλη, συνεχίζονται από προχθές σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αρταίων, οι δωρεάν δειγματοληψίες για κορωνοϊό από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με το νοσοκομείο, το τμήμα Τροχαίας και το Δήμο.
Τη Δευτέρα η μονάδα του ΕΟΔΥ βρέθηκε στην Ανέζα, σήμερα Τετάρτη μεταβαίνει στη Φιλοθέη, το Σάββατο στη Δημοτική Ενότητα Ξηροβουνίου, την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου έξω από το Δημαρχείο Άρτας και μια μέρα μετά στη Δημοτική Ενότητα Βλαχερνών. Η διενέργεια των τεστ γίνεται μέσα από αυτοκίνητο, στο οποίο επιβαίνουν υποχρεωτικά δύο άτομα.
Στα Ιωάννινα
Ένα ήταν το θετικό κρούσμα που διαγνώστηκε χτες από τα 232 τεστ που διενεργήθηκαν συνολικά στα Ιωάννινα, από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.
«Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων- τόνισε ο περιφερειάρχης- έχουν γίνει μέχρι τώρα, αναλογικά, τα περισσότερα τεστ στη χώρα».
Αναφερόμενος στους εισερχόμενους από την Κακαβιά, είπε ότι σε όσους είναι θετικοί στον κορωνοϊό δεν θα επιτρέπεται η είσοδος, παρά μόνο εφόσον θα πρέπει να νοσηλευτούν, ύστερα και από εισήγηση του Προξενείου Αργυροκάστρου προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ