«Ιδιαίτερη αναγνώριση και τιμή για το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, αποτελεί η επιλογή και ορισμός του καθηγητή, Χρυσόστομου Στύλιου, στο Εθνικό Τομεακό Επιστημονικό Συμβούλιο “Πολιτικής Δεδομένων και Τεχνητής Νοημοσύνης” του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ)», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση Τύπου.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ταυτόχρονα ότι «πρόσφατα συγκροτήθηκαν εννέα “Τομεακά Επιστημονικά Συμβούλια” – ΤΕΣ, τα οποία θα υποστηρίζουν σε εξειδικευμένα γνωστικά αντικείμενα το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ), που αποτελεί το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο της Πολιτείας σε ζητήματα έρευνας και καινοτομίας.
Τα εννέα ΤΕΣ είναι: Επιστημών Μηχανικών. Επιστημών Πληροφορικής. Φυσικών Επιστημών και Μαθηματικών. Αγροτεχνολογίας και Διατροφής. Επιστημών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Βιώσιμης Κινητικότητας. Ανθρώπινου Δυναμικού και Δεξιοτήτων. Πολιτικής Δεδομένων και Τεχνητής Νοημοσύνης. Μεταφοράς Τεχνολογίας και Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Τουρισμού, Πολιτισμού και Δημιουργικών Βιομηχανιών.
Η επιλογή και συμμετοχή του καθηγητή, Χρυσόστομου Στύλιου, στο ΤΕΣ Πολιτικής Δεδομένων και Τεχνητής Νοημοσύνης, αποτελεί αναγνώριση του επιστημονικού και ερευνητικού του έργου. Κύριο αντικείμενο των ΤΕΣ αποτελεί η παρακολούθηση των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων στα συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία και η υποβολή αφενός σχετικών προτάσεων στο ΕΣΕΤΕΚ και αφετέρου προτάσεων επικαιροποίησης της Εθνικής Στρατηγικής ‘Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΑΚ).
Επιπρόσθετα, τα ΤΕΣ καταθέτουν προτάσεις για σχεδιασμό εμβληματικών πρωτοβουλιών που είναι σημαντικές για την χώρα και για την αποτελεσματικότερη διασύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.
Από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμμετέχουν ακόμα τρία μέλη ΔΕΠ, ο καθηγητής, Θεόδωρος Ματίκας, Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών στο ΤΕΣ Επιστημών Μηχανικών, η καθηγήτρια Ευαγγελία Πιτουρά, Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στο ΤΕΣ Επιστημών Πληροφορικής και ο καθηγητής Φυσικής, Γεώργιος Φλούδας, στο ΤΕΣ Φυσικών Επιστημών και Μαθηματικών.
Οι συμμετέχοντες στα Τομεακά Επιστημονικά Συμβούλια θα προσφέρουν την γνώση και την εμπειρία τους αμισθί. Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών συγχαίρει θερμά τους συναδέλφους που επιλέχθηκαν και τους εύχεται καλή επιτυχία στο έργο τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ