Ο Δήμος Αρταίων σε συνέχεια των δράσεων που έχει αναπτύξει όλο το τελευταίο διάστημα για την πρόληψη και περιορισμό της εξάπλωσης του covid- 19, απεύθυνε με έγγραφο του και νέο αίτημα στον υπεύθυνο φορέα για την διαχείριση της πανδημίας, ΕΟΔΥ.

Το αίτημα αφορά την διενέργεια επιπλέον δειγματοληψιών (rapid tests) σε δομές, χώρους εργασίας, δημόσιες υπηρεσίες, πολίτες με τυχαία λήψη, εργάτες γης και όπου αλλού κρίνει ο Φορέας ότι είναι σκόπιμο.
Σημειώνεται, πως αποτέλεσμα της συνεχούς επικοινωνίας του Δήμου με τον ΕΟΔΥ και την παρότρυνση του Δήμου για διενέργεια πολλών και επαναλαμβανόμενων τεστ «ώστε να ξέρουμε που βρισκόμαστε και να υπάρχει χρόνος αντίδρασης αν προκύψει ανάγκη» είναι τα drive through test που θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή στο Εκθεσιακό Κέντρο «Κώστας Βάγιας».
Συγκεκριμένα, στο Eκθεσιακό Κέντρο «Κώστας Βάγιας» το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου από ώρα 10:00 έως 14:00, ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, το Τμήμα Τροχαίας Άρτας και τον Δήμο Αρταίων θα διενεργήσει τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού δωρεάν (drive through test Covid-19) για τους κατοίκους της Άρτας.
Στο επίσημο έγγραφο, τονίζεται επίσης η άριστη συνεργασία του Δήμου Αρταίων με τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και το Νοσοκομείο Άρτας. Αποτέλεσμα αυτής της καλής συνεργασίας και πρώτα απ’ όλα της υπευθυνότητας των Αρτινών, είναι το γεγονός ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας η Άρτα είχε εξαιρετικά λίγα κρούσματα, και στο δεύτερο κύμα παραμένει με τους χαμηλότερους δείκτες ιικού φορτίου πανελλαδικά ανά κάτοικο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ